Konya
°C
Yeni Meram

3. Dünya Savaşı

3. Dünya Savaşı- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
06.08.2022 01:20
05.08.2022 15:21
0
2791
ABONE OL

Çin ve Tayvan arasında gerçekleşen gerilimler hepimizin malumu. ABD temsilciler meclisi başkanının Çini kışkırtmaktan başka bir işe yaramayan ziyareti olayın gerilim seviyesini arttırmış durumda. Çin’in Salı akşam saatlerinde almış olduğu karar neticesinde, geçtiğimiz öğlen saatlerinde balistik füze denemeleri başlamış durumda.
Şöyle biraz geriye gidelim. 1. Dünya savaşını ateşleyen, tabiri caiz ise olayın patlamasına sebep olan Sırbistan devleti olmuş idi. Sırbistan – Kosova arasında ki gerilimin artması akıllara bir 3. Dünya savaşının başlangıcı mı sorusunu getiriyor. Bir taraftan Çin – Tayvan (ABD) bir taraftan Irak’da Şii gurupların olayları, İran – İsrail arasında ki restleşmelerin sahada devam etmesi bir taraftan Ukrayna – Rusya savaşının devam etmesi bir taraftan Yunanistan – Türkiye adalar mevzuları derken dünya kaynayan bir kazan haline gelmiş durumda.
Şimdi önümüzde devletlerin alacağı iki tercih varmış gibi duruyor. 1.’si hiçbir şekilde savaşa cesaret edemeyecekler. Olası bir 3. Dünya savaşının hiçbir ülkenin menfaatine olmayacağını düşünerek amiyane tabirle tatlı tatlı atışmaya devam edecekler. 2. İhtimal ise hali hazırda gerilimin devam ettiği ülkelerden herhangi birinden kıvılcım parlayacak ve dünya geri dönülmesi zor bir savaşın içine girmiş olacak.
*
Türkiye Dış İşleri Bakanlığından henüz Çin ya da Tayvan lehine bir açıklamanın gelmemiş olması ise Türkiye’nin her iki devletle daha doğrusu hem Çin hem de ABD ile çıkar ilişkisi taşıdığı ve bu dönemde ikisine de ihtiyacı olduğundan kaynaklanmaktadır.
Beyaz saraydan gelen açıklama da “Üst rütbeli teröristlerin ölümü sonrası tüm dünyada terör saldırıları gerçekleşebilir” şeklinde idi. Bunun üzerine Irak ve Suriye de kasti olarak Türk askeri üstlerimize gerçekleşen ardı ardına saldırılar mevcut. Türk askeri ve Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman bir avuç teröriste boyun eğmemiş ve eğmeyecektir de. Lakin içeride bunca hain oldukça insan şüphelenmeden edemiyor. Tutuyor Almanya Dış İşleri Bakanlığı burada Muhalefete ziyarete geliyor… Hangi ülkenin dış işleri başkanlığı farklı bir ülkenin muhalefet partilerini ziyaret eder görüşme yapar ki? Anlaşılması güç, de değil aslında. Tek çare dış politika ile uğraşması istenmeyen, orta doğuya karışması istenmeyen, denklerim dışında kalan bir Türkiye hedefi…
Hiç meraklanmayın Türkiye Cumhuriyeti uzun müddet daha denklemleri değiştirmeye, sizleri rahatsız etmeye devam edecektir.
Kalın Sağlıcakla…
Fatih ARSLANPINAR

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.