Konya
°C
Yeni Meram

100. YIL AŞKINA

100. YIL AŞKINA - Hakan MARKUPÇU - YENİ MERAM GAZETESİ

A+
A-
16.08.2021 21:57
17.08.2021 08:55
0
2051
ABONE OL

Konyaspor, Sivas deplasmanında güzel oyununu 3 puanla taçlandırarak sezonun ilk maçından galibiyetle dönmeyi başardı.
Özellikle orta sahada muhteşem bir oyun sergileyen, defansta çok diri oynayan Konyaspor’da teknik patron İlhan Palut verdiği akılcı taktiklerle galibiyetin başmimarı oluyordu.
Teknik Direktör İlhan Palut, defans dörtlüsünde Guilherme, Ahmet Çalık, Abdülkerim, Skubic, orta sahada Soner Dikmen ve Amir Hadziahmedoviç önlerinde ise solda Bytyqi ortalarında Endri Çekici sağda M’Poku ileride ise Cikalleshi 11’i ile başladı. Zaman zaman değişen ileri uç rakibini oldukça zorladı ilk dakikalarda..
Özellikle ileri uçta sürekli baskı kurmaya çalışarak başlayan Konyaspor, ilk dakikalarda arka arkaya gol pozisyonları da üretse de topu ağlara göndermeyi başaramadı ancak rakibine de korku salmayı başarıyordu doğrusu.
Defansta çok iyi oynayan Konyaspor, özellikle Amir ve Soner ile orta sahada muhteşem bir oyun sergiledi nevar ki aynı başarı hücumda gösterilemiyor, gözler hep yırtıcı bir santrafor arıyordu ilk yarıdaki pozisyonlar bir bir harcanırken.
İkinci yarıda evinde olduğunu hatırlayan Sivasspor birkaç önemli pozisyona ardı ardına girse de karşısında kaleci Sehic vardı ve özellikle 50’de çıkardığı topla takımına güven aşılıyordu.
Yeni transfer M’Poku kendisinden beklenen performansı bir türlü sergileyemeyince kenara alınıyor yerine giren Rahmanovic hücuma çok daha iyi destek veriyordu. Sonrasında Bytyqi çıktı Serdar oyuna dahil oldu.
Zaman zaman karşılıklı gelişen ataklar haricinde oyun tam da Konyaspor’un istediği gibi devam ederken doğrusu 80’den sonra sahada ilginç pozisyonlar da yaşanmaya başladı.
Özellikle Sivassporlu oyuncunun topu kenardaki Teknik Direktör İlhan Palut’a vermesi son derece ilginçti, hakem bu pozisyon sorasında hocanın Sivas gibi beyaz giydiğini belirtmesi sonrası yeşil renkli giysi giymesi ne kadar ilginç ise takımına topu Sivas’a verdirtmesi takdire şayandı.
Karşılıklı cılız ataklarla geçen maçın 88’nci dakikasında son adam pozisyonundaki rakibine pres yapan Cikalleshi topu önünde buldu kaleciyi de geçti topu ağlara gönderdi ve Konyaspor’un muhteşem deplasman zaferini getiren gole imzasını attı.
Bu golle 100. Yıl aşkına başarılı olmayı hedeflediği sezona deplasmanda başlayan Konyaspor 3 altın puanla dönerken, uzun yıllar sonra da sezon açılış maçından deplasman zaferiyle dönmeyi de başarıyor, taraftarlarını adeta sevinçten havaya kanatlandırıyordu.
Teşekkürler takım, teşekkürler İlhan hoca..

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.