Konyaspor'un dersi Rizespor!
Konyaspor'da bir günlük izin sona erdi. Yeşil-beyazlılar bugün öğle saatlerinde yeniden toplanacak ve Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarına kaldığı yerden devam edecek. Temsilcimiz evinde kayıp vermeyerek ilk 3'teki yerini korumayı hedefliyor
KONYASPOR’da kısa izin sona erdi. Süper Lig’in 13. haftasında sahasında Çaykur Rizespor ile karşılaşacak olan yeşil-beyazlı temsilcimiz, zorlu maçın hazırlıklarına geçtiğimiz cuma günü başlarken, hafta sonunu ise çift antrenmanlarla değerlendirdi. Anadolu Kartalı yoğun geçen idman programının ardından dün dinlendi. Yeşil-beyazlı futbolcular bugün öğleden sonra Koyuncu Grup Kayacık Tesisleri’nde toplanacak ve Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarına kaldığı yerden devam edecek. Antrenmana milli takımlarda bulunan isimlerin yanı sıra hafif sakatlıkları bulunan ve tedavileri süren futbolcular katılmayacak. Temsilcimizde moraller yerinde.
YEŞİL-beyazlı temsilcimizde hazırlıklar hafta boyunca devam edecek ve cumartesi günü yapılacak taktik çalışmasının ardından futbolcular kampa girerek maç saatini bekleyecek. Ligde oynadığı son 3 maçı kazanarak üçüncü sıraya kadar yükselen Konyaspor, alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Çaykur Rizespor karşısında kayıp vermek istemiyor. Teknik Direktör İlhan Palut da oyuncularını sık sık uyararak, rehavete kapılmamalarını istiyor. Öte yandan Süper Lig’de geride kalan 12. hafta sonunda Konyaspor’da en çok forma giyen isimler Guilherme Sitya, Ahmet Çalık, Nejc Skubic ve kaleci İbrahim Sehic oldu.
KONYASPOR’UN başarılı Brezilyalı oyuncusu Guilherme, savunmanın bel kemiği Ahmet Çalık ve tecrübeli isim Nejc Skubic 1.080 dakika sahada kalarak önemli bir istatistiğe imza atarken, Guilherme Sitya ve Ahmet Çalık tüm maçlarda 90 dakika forma giydiler. Nejc Skubic ise deplasmanda oynanan Galatasaray maçının uzatma dakikalarında oyundan alınmıştı. Bu üç futbolcu Süper Lig’de en çok forma giyenler sıralamasında da isimlerini ilk 4’ez yazdırdılar. Yeşil-beyazlı temsilcimizde bu sezon sergilediği başarılı performansla takdir toplayan kaleci İbrahim Sehic de geride kalan 12 maçın tamamında oynadı. Anadolu Kartalı’nda Endri Çekiçi, Serdar Gürler, Amar Rahmanovic geride kalan maçların hepsinde süre alırken, yeşil-beyazlılarda bu süreçte 20 farklı oyuncu forma şansı buldu. Kaleciler Eray Birniçan ve Erten Ersu ile birlikte Marin Aninic, Alper Uludağ, Nafican Yardımcı, Musa Çağıran, Ekrem Kayılıbal ve Artem Kravets de henüz forma giymediler. *HÜSEYİN TURGUT