Konyaspor'da yeni golcü adayları
Konyaspor forvet mevkisine yapılacak Oscar Estupinan transferinin dışında bir golcü oyuncuyu daha kadrosuna katmak istiyor. Yeşil-beyazlılar, Fransa ve Belçika Ligi'nde formaya giyen 2 santrafor ile görüşüyor. Ayrıca Samuel Eduok ise bugün imzayı atacak
KONYASPOR’da forvet mevkisine yapılacak takviyeler için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yeşil-beyazlılar, transferi gündemde olan Oscar Estupinan’ın yanı sıra kadroya bir golcü daha kazandırmak istiyor. Konyaspor transfer komitesi bu mevki için Fransa 2. Lig ile Belçika 1. Ligi’nde forma giyen Senegal ve Nijeryalı 2 oyuncuyu gündemine aldı. Alınan bilgiye göre futbolcularla yazışmaların devam ettiği belirtilirken, önümüzdeki hafta başında bu iki isimden biriyle anlaşılması durumunda sözleşme imzalanacağı belirtildi. Ayrıca iki adayın da santrafor dışında sağ ve sol kanatta da oynayabildiği ifade edildi. Oscar Estupinan ile el sıkışan Konyaspor yönetimi, bu transferi sonlandırmak için ise Portekiz ekibi Vitoria Guimaraes’in vereceği cevabı bekliyor.
ALINAN bilgiye göre Vitoria Guimaraes takımı dün akşam Konyaspor’a olumlu ya da olumsuz bir geri dönüş yapacaktı. Eğer Portekiz takımı yeşil-beyazlılara olumsuz cevap vermesi durumunda Estupinan defteri kapanacak ve B planına geçilecek. Oscar Estupinan için Süper Lig’den Çaykur Rizespor’un çok istekliği olduğu ve Vitoria Guimaraes’e bonservisiyle satın alma teklifinde bulunduğu öğrenildi. Portekiz ekibi bu nedenle Konyaspor’un kiralık teklifine cevap verme konusunda kararsız kaldı. Ancak Oscar Estupinan’ın Konyaspor’da oynamak istediği ve Rizespor’a gitmek istemediği ifade edildi. Bu konunun bugün netleşmesi beklenirken, Konyaspor transferin olumsuz sonuçlanması durumunda rotayı diğer adaylara çevirecek.
AYRICA önceki gün Konyaspor ile prensip anlaşmasına varan Samuel Eduok ise dün akşam geç saatlerde Konya’ya gelecekti. Nijeryalı futbolcu ile bugün sağlık kontrolünün ardından ise sözleşme imzalanacak. Eduok satın alma opsiyonuyla 1 yıllık kiralık olarak Konyaspor forması giyecek. Ayrıca yine listede yer alan ve kulübüne teklif yapılan ön libero futbolcusu Johanna Omolo transferinin ise zora girdiği belirtildi. Oyuncu ve kulübüyle yapılan görüşmelerin tıkandığı belirtilirken, büyük ihtimalle Omolo defterinin kapandığı öğrenildi. Konyaspor ile adı anılan ön libero mevkisinde görev yapan Giannelli Imbula ve Dinamo Zagrep forması giyen sol kanat futbolcusu Boşnak Luka Menalo transferlerinin gündemde olmadığı belirtildi. *HÜSEYİN TURGUT
Bakmadan Geçme