Konyaspor'da imzalar yakın
Transferde geçtiğimiz haftayı boş geçiren yeşil beyazlı temsilcimiz Konyaspor, yaptığı görüşmeler neticesinde transferde imzaya hazırlanıyor.
Haberin Özeti
- • Konyaspor, Nantes'tan 29 yaşındaki Nijeryalı stoper Chidozie Awaziem ile her konuda anlaştı; 2-3 gün içinde 2+1 yıllık imza bekleniyor.
- • Yeşil beyazlılar, Awaziem için 900 bin avro bonservis ödeyecek; Nijerya Milli Takımı oyuncusu stoperin sağ ve sol bekte de görev yapabildiği belirtildi.
- • Sol bek Niels Nkonkou transferinde önemli aşama kaydedildiği ancak oyuncunun Türkiye'ye gelme konusundaki görüşmelerin devam ettiği vurgulandı.
Konyaspor Basın Sözcüsü Cengiz Yönet’in yaptığı açıklama sonrası merak içinde beklenen transferlerde gelişmeler yaşanmaya başladı. Yönetin kamuoyu açıklamasında ifade ettiği: “Kulübümüzün sportif ve mali gerçekleri doğrultusunda, takımımıza en doğru katkıyı sağlayacak isimleri kadromuza kazandırmak için çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir” sözleri sonrası dikkatlerin çevrildiği kulüpte yapılan görüşmeler neticesinde Nantes forması giyen 29 yaşındaki Chidozie Awaziem ile her konuda anlaşıldığı ifade edildi.
Oyuncu ile el sıkışılmasının ardından Fransız takımıyla da pürüzlerin giderildiği öğrenilirken Konyaspor'un 2-3 gün içerisinde 2+1 yıllık anlaşma yapması bekleniyor. Sol bek transferinde ise Niels Nkonkou ile önemli bir aşamanın kaydedildiği ancak oyuncunun Türkiye'ye gelme konusunda görüşmelerin devam ettiğinin altı çizildi.
AWAZİEM NİJERYA MİLLİ TAKIMI OYUNCUSU
Konyaspor’un bonservis ve maaş konusunda anlaştığı öğrenilen Chidozie Awaziem, Nijerya Milli Takımı'nda oynuyor. 1997 boyundaki stoperin 1.89 cm boyu bulunuyor. Kariyerinde 332 resmi maça çıkan deneyimli savunma oyuncusu 12 gol atarken, 13 asist üretmeyi başardı. Chidozie Awaziem görev verilmesi halinde zaman zaman sağ ve sol bekte de forma giyebiliyor. Oyuncunun 2.5 milyon avro uluslararası değeri bulunuyor. Öte yandan Konyaspor'un Awaziem için 900 bin avro bandında bonservis bedeli ödeyeceği de ifade ediliyor.

