Konya
°C
Yeni Meram
21.01.2024 17:57

Konyaspor Antalyaspor'la berabere kaldı (1-1)

Yeşil-beyazlılar, mutlak kazanmak zorunda olduğu maçta Antalyaspor ile berabere kalarak düşme hattından çıkamadı. İlk yarıyı Nzonzi’nin golüyle 1-0 önde kapatan Kartal, ikinci yarıda oyunu kendi alanında fazla kabul edince kalesinde golü gördü ve 1 puana razı oldu

A+
A-
21.01.2024 17:57
21.01.2024 18:48
1
9257
ABONE OL


SÜPER Lig’in 21. hafta maçında Antalyaspor’u ağırlayan TÜMOSAN Konyaspor, mutlak kazanmak için çıktığı maçta beraberlikle yetindi. İlk yarıyı önde kapatmasına rağmen üstünlüğünü maçın sonuna kadar sürdüremeyen yeşil-beyazlılar, 1-1 sona eren maçın ardından hayati derece önemli 2 puanı yitirerek düşme hattından çıkamadı. Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 21. haftasında sahasında Antalyaspor ile karşılaştı. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı’nda yağmurlu bir havada oynanan maça taraftar yine ilgi göstermedi. Teknik Direktör Fahrudin Omerovic, Cicaldau’yu kesti ve forvet arkasında Oğulcan’a şans verdi.

MARLOS Moreno’nun yerine sol kanatta Yunus Mallı forma giydi. Moreno, 16 maç sonra yedek kaldı. Mallı ise 18 lig maçının ardından sahaya ilk 11’de başladı. Stoperde ise Uğurcan-Metehan forma giydi. Mücadelenin ilk devresi genel olarak dengeli geçti. Konyaspor, kritik karşılaşmanın ilk devresinde Cikalleshi ve Soner Dikmen ile fırsatları değerlendiremedi. Antalyaspor ise Safuri ile 10. dakikada çok net bir gol şansından yararlanamadı. Anadolu Kartalı, 43. dakikada 1-0 öne geçti. Guilherme'nin sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda kafalardan seken topu Steven Nzonzi, uzun boyunun da avantajıyla ağlarla buluşturdu. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, karşılaşmanın ilk devresini bu golle 1-0 önde tamamladı.

MÜCADELENİN ikinci devresi tempolu geçti. İki takım da gol aradı. Antalyaspor, bu devrede genel olarak topa daha çok sahip olan takımdı. Konyaspor ise topu rakibine vererek sahasında bekledi ve kontra ataklarla ikinci golü aradı. Ancak dakikalar ilerledikçe yeşil-beyazlılar oyundan düşmeye başladı ve teknik patron Ömerovic de oyuncu değişikliğinde geç kalınca Antalyaspor’un golü geldi. Kırmızı-beyazlı ekip, beraberlik golünü de 69. dakikada buldu. Sağ kanattan Erdoğan Yeşilyurt’un ortasında Adam Buksa, kafa vuruşuyla skoru 1-1’e getirdi.

GOLÜN hemen ardından Konyaspor, Oğulcan ile net bir şanstan yararlanamadı. Topa daha çok sahip olan Antalyaspor, zaman zaman tehlikeli fırsatlar yakaladı. Son 15 dakikada ise Konyaspor, oyununun kontrolünü eline aldı. Ancak temsilcimiz pozisyon bulmakta sıkıntı yaşayınca, son bölümdeki çabası yeterli olmadı ve mücadele 1-1 sona erdi. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte Konyasporlu futbolcular büyük üzüntü yaşarken, tribünlerdeki az sayıdaki taraftar alınan skora tepki gösterdi. Bu sonucun ardından kritik 2 puan daha kaybeden Anadolu Kartalı puanını 20’ye çıkarsa da düşme hattından çıkamadı ve taraftarını kahretmeye devam etti. Antalyaspor ise puanını 30’a çıkararak sıralamadaki yerini korudu. TÜMOSAN Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 22. haftasında 24 Ocak Perşembe günü deplasmanda kendisi gibi ligde kalma savaşı veren Gaziantep FK ile karşılaşacak. *HÜSEYİN AVNİ UĞUR

HABER YORUMLARI
  1. Osman karaca
    2024-01-22 12:26:50
    Defansa ve orta sahaya oyuncu değil gol atacak aklı başında iki golcüye ihtiyaç var. 2 maçıda berabere bitirirse bu takım kesinlikle küme düşer. Düşürenler de kına yaksın.