- Haberler
- Konya
- Konyalı vatandaşlar yurt dışı aramalarından şikâyetçi: 'Dolandırılma korkusu yaşıyoruz'
Konyalı vatandaşlar yurt dışı aramalarından şikâyetçi: 'Dolandırılma korkusu yaşıyoruz'
Konya'da son günlerde artan yurt dışı kaynaklı telefon aramaları, vatandaşları tedirgin ediyor. Özellikle işe gidiş ve işten dönüş saatlerinde gelen çağrılar, dolandırıcılık endişesini her geçen gün artırıyor.
Yeni Meram Gazetesi’ne konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, yaşadığı sıkıntıyı şu sözlerle dile getirdi:
“Günde 4-5 kez aranıyorum. Özellikle sıkışık olduğumuz işe gidiş ve dönüş saatlerini seçiyorlar ki yanlışlıkla telefonu açalım diye. Artık dolandırılma korkusundan ve sürekli rahatsız edilmekten çok bıktım. Yetkililerden KVK kapsamında kişisel verilerimizin korunmasını talep ediyorum. Ayrıca GSM operatörlerinin bu tip numaraları tespit ederek vatandaşın mağduriyetini ve olası maddi-manevi kayıpları önlemelerini istiyorum.” ifadelerini kullandı.
