Programda öğrencilerin görme sağlığını korumaya yönelik yapılan taramalar büyük ilgi görürken Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Musa Esat Kaya’nın ailesinin de katıldığı programda Vali İbrahim Akın ve protokol üyeleri, sınıfları ziyaret ederek yapılan tarama çalışmalarını yerinde inceledi. Sağlık ekiplerince öğrencilere yönelik gerçekleştirilen göz taramasında miyopi, hipermetropi, astigmatizma ve şaşılık gibi yaygın göz kusurlarının erken tespitinin sağlanarak gerekli yönlendirmelerin yapıldı.
“Sağlıklı gelişim süreçleri açısından önemli”
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, yaptığı açıklamada “Göz kusurlarının erken teşhisinde büyük önem taşıyan bu tür çalışmalar, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı bir gelişim süreci geçirmeleri açısından son derece kıymetli.Bu anlamlı etkinlik için başta Konya Valiliğimiz ve Konya Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Konya Optisyen-Gözlükçüler Odamıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
“Erken dönem tespit etmeyi amaçlıyoruz”
Programda konuşan Konya Valisi İbrahim Akın “Bildiğiniz üzere bu hafta, Dünya Görme Günü kapsamında çeşitli farkındalık etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede, Valiliğimiz öncülüğünde; Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Konya Optisyen-Gözlükçüler Odamızla birlikte ortak bir çalışma başlattık. Bu hafta boyunca ilimiz genelindeki tüm ilk ve ortaöğretim okullarında öğrencilerimizin göz sağlığını korumaya yönelik tarama çalışmaları yapılmaktadır. Hafta başı itibarıyla başlattığımız bu taramalarla, çocuklarımızın göz sağlığı durumlarını erken dönemde tespit etmeyi hedefliyoruz. Hepimizin bildiği üzere, günümüzde çocuklarımız teknolojik cihazlarla oldukça yakın bir etkileşim içerisindeler. Bu durum maalesef göz sağlığını olumsuz yönde etkileyebiliyor. İşte bu nedenle başlattığımız bu kampanya büyük önem taşıyor. Kampanya kapsamında, il genelinde yaklaşık 500 bin öğrencimiz göz sağlığı taramasından geçirilecektir. Taramalarda göz kusuru tespit edilen öğrencilerimizin velileri bilgilendirilerek, gerekli yönlendirmeler yapılacak ve çocuklarımızın tedavilerine erken dönemde başlanması sağlanacaktır. Bu çalışmayı son derece anlamlı ve değerli buluyoruz. Çünkü göz sağlığı, çocuklarımızın eğitim hayatından günlük yaşamlarına kadar her alanda büyük bir öneme sahiptir. Bu önemli kampanyada görev alan tüm kurumlarımıza, öğretmenlerimize, sağlık çalışanlarımıza ve emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyorum. İnşallah bu çalışma sayesinde çocuklarımızın göz sağlığı ile ilgili sorunları erken dönemde tespit edilerek gerekli tedbirler zamanında alınacaktır.” dedi.
Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay etkinliğin çocuklarımızın sağlığı açısından büyük önem taşımasının yanı sıra halk sağlığı çalışmalarına örnek bir çalışma olduğunun altını çizerek, “Dünya Görme Günü Haftası” kapsamında, Konya Optisyen ve Gözlükçüler Odamız ile İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonunda düzenlenen göz taraması etkinliğine katıldık. Valimiz İbrahim Akın ve şehidimiz Astsubay Kıdemli Çavuş Musa Esat Kaya’nın ailesiyle birlikte, adını taşıyan ilkokuldaki öğrencilerimizle bir araya geldik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.
Kaynak: HABER MERKEZİ
Konya’da tek tıkla indirimli alışveriş fırsatı
Konya’da uyuşturucuya geçit yok! Montunun astarının içine saklamış
Başhekim Akkurt’a hayırlı olsun ziyareti
Konya’da uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı
Sezai Karakoç İHO öğrencilerinden ziyaret
“Suya ve çevreye duyarlı bir neslin yetiştiğini görmek bizleri umutlandırıyor”
Konyalı esnaflar dayanışma yemeğinde buluştu
Konya ve çevre illerde ‘Gazze için Sessiz Çığlık’ etkinliği yapıldı
Konya’da bıçaklı kavgada 2 kuzen yaralandı
DOSD Meram’dan down sendromlu gençlere mesleki eğitim
Konya’da çıkan kavga sonucunda hayatını kaybeden 5 yaşındaki çocuk defnedildi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.