Konya
°C
Yeni Meram
14.12.2021 11:56

Konya, Karaman ve Niğde'ye kar geliyor! Toroslar mevkiinde yoğun kar bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde 2-6 derece azalacak. Konya'da gün içinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışları görülecek. Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan bölgenin güney kesimlerinin yükseklerinde ise öğleden sonra karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı görülecek.

A+
A-
14.12.2021 11:56
14.12.2021 12:57
0
2848
ABONE OL

Hava sıcaklığının hissedilir derecede düştüğü Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray'da aralıklı yağmur ve sağanak yağış etkili olacak.

Öğleden sonra ise bölgenin güney kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Toroslar mevkiinde ise yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

KONYA'NIN HANGİ İLÇELERİNDE KAR BEKLENİYOR?

Konya'nın Ahırlı, Bozkır, Derbent, Hadim, Halkapınar, Seydişehir ve Taşkent ilçelerinin yüksek kesimlerinde öğleden sonra karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı görülecek.

KARAMAN İÇİN SON DAKİKA UYARISI!

Meteoroloji öğle saatlerinden itibaren Karaman il genelinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağının tahmin edildiği ifade edilen açıklamada, kuvvetli yağışların oluşturabileceği su baskını, heyelan, yıldırım, sel, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve tipi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.