“Geleneksel Konya Yemekleri” kategorisinde, bölgenin klasik tatlarının doğru tekniklerle hazırlanması sağlanacak. “Hamur İşi ve Fırın Ürünleri” kategorisi ise ekmekçilik ve tandır geleneğini ön plana çıkararak, bu geleneklerin yaşatılmasına olanak tanıyacak. “Geleneksel Tatlılar” kategorisi ise Türk mutfağının tatlı kültürünü sergilemeyi amaçlıyor.
Başvuruların başladığı Konya Gastrofest 2025 organizasyonunda, katılımcılar jüri değerlendirmesinin ardından madalya ile ödüllendirilecek. Kategori birincileri, 9 bin TL’ye kadar para ödülü kazanacak. Katılımcılar, belirlenen kura ile sırayla mutfağa alınarak, kendi getirdikleri malzemelerle 60 dakika içinde jüriye ve sunuma uygun tabaklar hazırlayacak. Tabaklar, sadece numarayla jüriye sunulacak ve isimler gizli tutulacak.
Yarışmaya katılım ücretsiz olacak, ancak adaylardan kimlik fotokopisi isteneceği belirtiliyor. Her katılımcı yalnızca bir kategoriden başvuru yapabilecek. Başvurular 2 Eylül 2025 tarihine kadar yapılabilecek. Festival boyunca her gün 3 yarışma düzenlenecek. Toplamda 12 farklı kategoride, şefler, öğrenciler, ev hanımları ve influencerlar mutfak yeteneklerini sergileyecek.
Kaynak: HABER MERKEZİ
Konya’da şehitler için anlamlı etkinlik
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
132108 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
127493 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
112274 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
110896 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
107819 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
68904 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.