Konya'dan 5 takım BAL'da
Spor Toto Bölgesel Amatör Futbol Lig'de (BAL) 2020-2021 sezonunda Konya'dan 5 takım mücadele edecek. 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig 18 Grup'ta oynanacak. 261 takımın mücadele edeceği BAL'da 9 takım sezon sonunda 3. Lige terfi edecek
SPOR Toto Bölgesel Amatör Futbol Lig’de (BAL) 2020-2021 sezonunda Konya’dan 5 takım mücadele edecek. Salgından ötürü düşmenin kaldırılması ve alt liglerden alınan takımlar nedeniyle Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) takım sayısı artmıştı. Konya’yı gelecek sezon BAL’da 5 takım temsil edecek. Geçen sezon ligde mücadele veren Akşehirspor, Ereğlispor ve Sarayönü Belediyespor’a ek olarak bu sezon ligde Gölyazı Belediyespor ve Çumra Belediyespor da yer alacak. 5 takımla ligde yer alacak Konya futbolu, uzun yıllardır devam eden 3. Lig hasretini sonlandırmak istiyor.
SON olarak Yeni Ereğlispor, 2007-2008 sezonunda 3. Lig’de yer alırken, grubunu 22 puanla 16. sırada tamamlayarak küme düşmüştü. Son yıllarda Sarayönü Belediyespor ve Akşehirspor, gruplarını şampiyon olarak tamamlamalarına karşın 3. Lig’e çıkma maçlarını kaybetmişti. Önümüzdeki sezon Konya ekipleri, Konya’nın profesyonel liglerde mücadele veren 3. takımı olmak adına savaş verecek. Konya’nın 3. Lig’de temsil edilmesi, Konya futboluna da büyük bir ivme katacak. Altyapılarda forma giyen çok sayıda genç oyuncu için yeni bir mücadele alanı doğacak.
AYRICA Konyaspor’a da 1922 Konyaspor’dan sonra farklı bir takımdan yetenekli isimler kazandırılabilecek. Henüz Konya ekiplerinde yeni sezon için beklenen hareketlilik olmadı. Salgından ötürü birçok takım önünü net göremezken, net adımlar atmaktan kaçınıyor. Eylül ayı içinde Konya temsilcilerinin de yeni sezon kadrolarını oluşturması bekleniyor. Öte yandan 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig 18 Grup’ta oynanacak. 261 takımın mücadele edeceği Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde (BAL) 9 takım sezon sonunda 3. Lige terfi edecek. *SPOR SERVİSİ
Bakmadan Geçme