Konya
°C
Yeni Meram
31.05.2021 15:29

Konya'da susuzluktan ekini tarlada yanan çiftçiler kara yolunu kapattı! Uzun kuyruklar oluştu

Konya’nın Karatay ilçesinde eylem yapan çok sayıda çiftçi, Konya – Adana kara yolunu trafiğe kapattı. Susuzluk nedeniyle ekinlerinin tarlada yandığını söyleyen çiftçiler yetkililere "acil çözüm" çağrısı yaptı. Eylem nedeniyle trafiğe kapatılan Konya - Adana kara yolunda ise uzun araç kuyrukları oluştu.

A+
A-
31.05.2021 15:29
31.05.2021 16:03
0
5936
ABONE OL

Yeterli yağışın düşmediği Konya Ovası'nda sıcaklıkların artmasıyla birlikte çiftçinin ürünü tarlada kalma riskiyle karşı karşıya geldi. Ürününü kurtarmak için tek çözümü sulama yapmakta bulan üreticiler  sulama suyunda yaşanan gecikme nedeniyle isyan bayrağı açtı.

Karatay'a bağlı 18 köyün çiftçisi, bir araya gelerek kara yolu kapattı, eylem yaptı. Yetkiliere seslenen çiftçiler, “Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Kaybımız artıyor” dedi.

Konya'nın özellikle Yarma, Sakyatan, İsmil, Hayıroğlu, Divanlar, Karakaya, Ovakavağı ve civarındaki mahallelerde yaşayan çiftçiler, kuraklık nedeniyle zor günler geçiriyor.

Bölgede toprakların kanallardan gelen suyla buluşamaması, su miktarının azalması nedeniyle bu yıl Beyşehir Gölü’nden de su alınamaması ürünü tarlada kurumaya başlayan çiftçiyi isyan etme noktasına getirdi.

Konyalı çiftçiler, seslerini duyurabilmek için Konya-Adana kara yolunu trafiğe kapatarak eylem yaptı. İsmil, Sakyatan, Hayıroğlu, Ovakavağı, Karakaya, Göçü ve Yarma Mahallesinden gelen çiftçiler, traktörlerini yola indirerek kara yolunu her iki yönden de trafiğe kapattı.

Yolun kapalı olması nedeniyle uzun kuyruklar oluşması üzerine olay yerine polis ve jandarma ekipleri sevk edillirken ekinlerininin tarlalarda susuzluktan yandığını söyleyen çiftçiler bir kez daha yetkililere seslenerek acil çözüm beklediklerini ifade ettiler.

Çiftçilerin sorunlarına çözüm bulununcaya kadar yol kapatma eylemine devam edeceklerini söylemelerinin ardından araya Vali Vahdettin Özkan girdi.  Özkan'la görüşen çiftçiler yolu açarak eylemlerine son verdi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.