Konya
°C
Yeni Meram
26.01.2022 14:06

Konya'da kış lastiği takmayan araç sürücüleri trafiği çileye dönüştürüyor

Kar bereketinin yaşandığı ve devam ettiği şu güzel günlerde yağışın devamının yanı sıra don olayları trafikte sürücülere zaman zaman zor anlar yaşatıyor. Yoğun kar yağışına rağmen kış lastiği kullanmayan sürücüler ise hem kazalara neden oluyor hem trafik akışını yavaşlatıyor.

A+
A-
26.01.2022 14:06
26.01.2022 14:16
0
1801
ABONE OL

Her ne kadar temizlenmiş yollar olsa da henüz kar küreme araçlarının girmediği cadde ve sokaklarda maddi hasarlı kazalar da yaşanıyor. 

Bu süreçte araçların yol tutuşu ve sürüş güvenliği bakımından en önemli konulardan biri kullanılan lastikler. Lastiklerin hem kalitesi hem de mevsim ve yağışa uyumluluğu, kaza oranlarını büyük oranda azaltıyor.

Ancak kazaların dikkatsiz sürücülerin yanı sıra yazlık ve kabak lastikle trafiğe çıkan araçlardan kaynaklanması dikkat çekiyor.

Uzmanların uyarılarına kulak asmayan ve yola çıkan sürücüler kendilerinin ötesinde trafikteki araçları da tehlikeye atıyor.

Dişleri 1.6 mm'den az kalmış lastiği kabak lastik olarak yorumlayan uzmanlar kuru zeminde dahi büyük bir tehlike oluşturan lastiğin bu mevsimde ve don üzerinde yok hükmünde olduğunu ifade ettiler.

Tüm bu uyarılara rağmen hala sürüş, can ve mal güvenliğini hiçe sayan sürücülerin olması ise “Bu ne aymazlık” dedirtiyor.
M. HABİB MUTLU

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.