Konya
°C
Yeni Meram
10.01.2023 13:28

Konya'da hayvan barınağında köpeğin kürekle öldürülmesinde 2 sanığın tahliyesine itiraz reddedildi

Konya'da hayvan barınağında köpeği kürekle öldüren 2 sanığın tahliyesine yapılan itiraz reddedildi

A+
A-
10.01.2023 13:28
10.01.2023 13:44
0
1949
ABONE OL

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının, Büyükşehir Belediyesine ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde köpeği kürekle vurarak öldüren sağlık teknisyeni Murat B. (27) ile hayvanı sürükleyerek götüren Sefa Ç.'nin (28) tahliyesine itirazı, 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesince reddedildi. Meram İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün de tahliyeye itiraz için dilekçe verdiği öğrenildi.

Konya Büyükşehir Belediyesine ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde, sağlık teknisyeni Murat Bacak'ın köpeği kürekle vurarak öldürdüğü ve Sefa Ç.'nin hayvanı sürükleyerek götürdüğü anlara ait görüntüler, 24 Kasım'da sosyal medyada paylaşıldı. 16 Kasım'da yaşandığı belirtilen olayın görüntüleri, tepkilere neden oldu.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Murat B. ve Sefa Ç., sevk edildiği adliyede 'ev hayvanı veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameyle haklarında 6'şar yıla kadar hapis cezası istenen Murat B.ve Sefa Ç., 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2 Ocak'ta görülen duruşmada tahliye edildi.

Başsavcılık, 2 sanığın tahliyesine yönelik karar için 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesine itirazda bulundu. Mahkeme itirazı reddetti. Meram İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün de tahliyeye itiraz için dilekçe verdiği öğrenildi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.