Konya
°C
Yeni Meram
19.06.2021 14:52

Konya Büyükşehir'den parklardaki ağaçlardan ürün toplayanlara uyarı

Konya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların göz zevkine hitap etmesi için yeşil alanlarda kullanılan bitki ve ağaçların her gün 23.00-07.00 saatleri arasında ilaçlandığını hatırlatarak parklardaki ve yeşil alanlardaki ağaçlardan hiçbir şey toplanmamasını istedi.

A+
A-
19.06.2021 14:52
19.06.2021 15:19
0
4425
ABONE OL

Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan yeşii alanlarda hemşehrilerimizin göz zevkine hitap edecek bitki türleri kullanılmaya çalışılmaktadır.

Bu çiçekli, meyveli ve kokulu bitkilerin görüntü olarak albenisi bulunmakta ve meyvelerinden de faydalanılmaktadır.

Ancak bu güzelliklerin korunabilmesi için ilaçlama ve gübreleme işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Bu amaçla her gün 23.00-07.00 saatleri arasında bitkilerin ilaçlaması yapılmaktadır.

Kullanılan ilaçlar sistemik olduğu için yarılanma ömrünü tamamlayıncaya kadar bitki bünyesinde kalmaktadır.

Hemşehrilerimizin özellikle ıhlamur ve süs eriği gibi meyveli ve çiçekli ağaçların meyvelerini toplamamaları sağlıklarının zarar görmemesi açısından son derece önemlidir.

Ayrıca meyveleri toplarken ağaçların dallarının kırılması da ağaçlara zarar vererek formlarının bozulmasına neden olmaktadır.

Hem çevre temizliği ve düzenli bir şehir yapısı hem de sağlık açısından parklardaki ve yeşil alanlardaki ağaçlardan hiçbir şey toplanmamasını rica ederiz.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.