Konya
°C
Yeni Meram
10.02.2023 15:16

Konya Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden şehre gelen depremzedelerle ilgili duyuru

Konya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, deprem bölgesindeki illerden kendi araç ve imkanlarıyla Konya'ya gelip kendi imkanlarıyla ikamet edebilen afetzedelerin herhangi bir resmi kuruma bildirim ve kayıt yaptırmasına gerek olmadığını duyurdu.

A+
A-
10.02.2023 15:16
10.02.2023 15:37
0
2560
ABONE OL

Konya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, deprem bölgesindeki illerden  kendi araç ve imkanlarıyla Konya'ya gelip kendi imkanlarıyla ikamet edebilen afetzedelerin herhangi bir resmi kuruma bildirim ve kayıt yaptırmasına gerek olmadığını duyurdu.

Kurumdan yapılan açıklamada, ilerleyen süreçte afetzede kayıtlarını e-Devlet üzerinden yapabilecekleri ifade edildi.  Konya Afet Kriz Merkezine yapılacak tüm müracaatlar afet yönetiminin işleyişini aksatacağına dikkat çekilirken bu kapsamda resmi kurumlara ait duyuru ve bilgilendirilmelerin dikkate alınmasının önemli olduğu ifade edildi.

Öte yandan, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler sonrası 95 binden fazla aile, son 2 günde, depremzede çocuklara koruyucu aile olmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuruda bulundu.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.