Konya
°C
Yeni Meram
01.02.2024 16:54

Kızartma sevenler dikkat! Bu hata kanser riskini artırıyor

Sofralarda tüketilen kızartmalarda kullanılan yağlar israf olmasın diye birkaç kez üst üste kullanılırsa ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Kızartma yağlarının üst üste kullanımı kalp damar hastalıkları ve kanser gibi tehlikelere zemin hazırlıyor.

A+
A-
01.02.2024 16:54
01.02.2024 16:55
0
1988
ABONE OL

Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, sebze ve patates kızartması yağının israf olmaması düşüncesiyle biriktirilip, birkaç kez kullanılmasının, insanlarda kalp damar rahatsızlıklarına, ilerleyen yıllarda da kanser gibi ölümcül hastalıklara neden olabileceğini söyledi. Sıvı yağın patates kızartmasında en fazla 3 defa kullanılması gerektiğini söyleyen Manavoğlu, "Kabak, patlıcan gibi sebze kızartmasında en fazla 2 kez kullanılabilir" dedi.

Ali Manavoğlu, sofralarda tüketilen patates kızartmasında kullanılan yağın tasarruf amacıyla tekrardan kullanımının, mutfakta sıklıkla yapılan yanlışlardan biri olduğunu söyledi. Patates, kabak, patlıcan gibi sebzelerin kızartmasında kullanılan yağın israf olmaması amacıyla kavanozda biriktirildiğini anlatan Manavoğlu, bu yağın başka yemek ya da kızartmada kullanılmasının insan sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti. DHA 

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.