Konya
°C
Yeni Meram
27.05.2024 11:52

Kendisini istihbaratçı olarak tanıtan kişi, Iraklı ailenin 2 milyon 278 bin TL'sini dolandırdı

Amasya'da, kendisini istihbaratçı ve üst düzey kamu görevlisi olarak tanıtan İbrahim A. (26), Irak uyruklu aileyi 12 saat boyunca telefonda tutup, 2 milyon 278 bin TL'lik para ile ziynet eşyasını aldı. Para ve ziynet eşyaların olduğu poşeti aileden aldığı anlar, güvenlik kamerasına yansıyan şüpheli, yakalanıp tutuklandı.

A+
A-
27.05.2024 11:52
27.05.2024 11:55
0
294
ABONE OL

Olay, Yüzevler Mahallesi Sadık Esen Sokak'taki Iraklı ailenin evinde meydana geldi. İddiaya göre, İbrahim A., aileyi telefonla arayıp kendisini istihbaratçı ve üst düzey kamu görevlisi olarak tanıtarak, "Kimliğiniz bir suç örgütü çetenin evinden çıktı. Evinizde birazdan arama yapılacak. Elinizde ziynet eşyası ve para ne varsa ortaya dökün ve bizi bekleyin" diyerek, 12 saat boyunca telefonda konuşmalarıyla aileye korku salıp paniklemelerine neden oldu.

İbrahim A. daha sonra da ailenin oturduğu apartmana gidip, 50 bin dolar ile 20 bin dolar değerinde ziynet eşyası, 620 euro ve 17 bin TL olmak üzere toplam 2 milyon 278 bin TL'yi alıp ortadan kayboldu.

DOLANDIRILDIKLARINI ANLAYINCA POLİSE GİTTİLER

Iraklı aile bir süre sonra dolandırıldığını anlayıp İl Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayette bulundu. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği, özel bir ekip oluşturup dolandırıcıyı yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı. Kısa sürede güvenlik kamerasından kimlik tespitini tamamlayan ekipler, İbrahim A.'nın araç değiştirip Amasya'dan ayrılarak Sivas'a geçtiğini belirledi. Özel ekip, dolandırıcıyı, çaldığı paralar ve ziynet eşyalarıyla Sivas'ta yakaladı. İbrahim A., daha sonra Amasya Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilip sorgusunun ardından çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Iraklı ailenin Türkçe bilen kızı Rana Waad Elias (29), olayı şöyle anlattı:

"Beni yabancı bir numara 'İstihbarattan polisim' diye aradı. 'Senin kimliğin bir suç örgütünün evinde arama sırasında çıktı. Seninle birlikte mağdur olan 25 kişi var. Arayan adam şu an evde kim var?' diye sordu. Sonra 'Evde kim varsa hepsini bir araya topla ve telefonun hoparlörünü aç, size tercüman getireceğiz’ dedi. Daha sonra 'Bu gizli bir operasyon evdeki bütün telefonları toplayın ve kapatın telefonlardan sizi görüyoruz, biz şimdi tutanak tutacağız evde ne kadar altın, para ya da yabancı para varsa hepsini söyleyin. Evi aramaya geleceğiz, söylediğinizden farklı bir para bulursak hepsi elinizden alınacak' dediler. Biz de korktuk ve hepsini söyledik. Yaklaşık 12 saat telefonumuz açık kaldı. Sonra gelip paraları alıp gitti." (DHA)

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.