Karatay'da çocuklar doğayla iç içe öğrenecek
Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen Tabiat Mektebi Yaz Okulu'nda dersler başladı. Doğayla iç içe eğitim gören öğrenciler atölyelerde üretmenin heyecanını yaşadı.
Haberin Özeti
- • Karatay Belediyesi'nin Tabiat Mektebi Yaz Okulu'nun yeni dönemi başladı; öğrenciler 14 Ağustos'a kadar doğayla iç içe eğitim görecek.
- • Her hafta 200 çocuğun katıldığı programda Ahşap, Seramik ve Doğa gibi farklı atölyelerde uygulamalı eğitimler sunuluyor.
- • Bugüne dek toplam 24.970 öğrenciyi ağırlayan Tabiat Mektebi, çocukların el becerilerini geliştirerek doğayla bağ kurmalarına katkı sağlıyor.
Karatay Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen Tabiat Mektebi Yaz Okulu'nda ilk ders zili çaldı.
İlk günden atölyelerde üretmenin heyecanını yaşayan öğrenciler, yaz tatiline doğayla iç içe ve olacak. Yaz Okulu’nun ilk günü renkli görüntülere sahne oldu. Farklı atölyelerde yeni deneyimler kazanan öğrenciler, çuval yarışı ve oryantiring gibi etkinliklerle eğlenceli zamanlar geçirdi.
14 Ağustos’a kadar devam edecek programa Konya genelinden başvuru yapan öğrenciler katılıyor. Her hafta 200 çocuğun yer aldığı yaz okulunda birbirinden farklı atölye çalışmaları düzenleniyor.
Öğrenciler; Ahşap Atölyesi, Seramik Atölyesi, Doğa ve Sera Atölyesi, Minik Şefler Atölyesi, Geleneksel Oyunlar Atölyesi ile Oryantiring ve Keşif Atölyesi'nde uygulamalı eğitimler görüyor. Alanında uzman eğitmenler eşliğinde yürütülen çalışmalarla çocukların el becerileri geliştirerek takım ruhu kazanıyor.
24 BİN 970 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRDÜ
Haftada iki gün düzenlenen eğitimlerle altı hafta boyunca yaklaşık bin 200 çocuk Tabiat Mektebi’nde ağırlanacak. Konya genelinden başvurulara açık olan programa kayıtlar Yanıbaşımda Mobil Uygulaması üzerinden yapılıyor. Doğa temelli eğitim anlayışıyla faaliyetlerini sürdüren Tabiat Mektebi, bugüne kadar düzenlenen eğitim ve etkinliklerle toplam 24 bin 970 öğrenciyi ağırlayarak çocukların doğayla iç içe öğrenmelerine katkı sağladı.
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Tabiat Mektebi Yaz Okulu’nun yeni döneminin hayırlı olmasını dileyerek, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu; "Yaz Okulu’muza katılan tüm evlatlarımıza güzel, verimli ve eğlence dolu bir eğitim dönemi diliyorum.
Çocuklarımızın burada hem yeni bilgiler öğrenmesini hem de unutamayacakları dostluklar ve güzel anılar biriktirmesini temenni ediyorum. Programımızın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum."
Bakmadan Geçme

