Kararsız!..

Kararsız!.. - Erol Sunat - Yeni Meram Gazetesi

Kararsız!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçimlerde bir türlü anlayamadığımız, akıl-sır erdiremediğimiz, doğru söylediklerine bir türlü kanaat getiremediğimiz insanlardır kararsızlar!

Kararsızlıkta bir karardır denilen o ifade, kararsızların en gözde söylemi!

İnsan bir süre kararsız kalabilir de, kararsızlığını sürdüren, kararsz olmaktan apayrı bir haz duyan, kararsız olmasını bir özellik gibi öne süren kaç kişi vardır, hiç düşündünüz mü?

Kararsız kavramını tahminlerine mesnet yapan seçim üzerine anket çalışması yürütenler, bu kavramın açmış olduğu çok şeritli yolda, tahmin sıralamalarına yön ve şekil veriyorlar!

Anketçilerin bayıldığı, özel sütun açtığı, üzerine "kararsızlar" diye yazmaktan zevk duyduğu, o sütuna topladıkları o sihirli yüzdeyi, siyasi partilere bölüştürdükten sonra, anket sonucu diye takdim ettikleri can kurtaran simidinin adına da kararsızlar diyebilirsiniz!

Kararsız gerçekten var mı?

Yoksa, kararsız kavramı bizim icat ettiğimiz bir sütun başlığı mı?

Ancak, kararsızım demek insanların hoşuna gitmeye başladı.

Madem ki, kararsız insanlar var, kararsızlar neden  ikna edilmesin diye düşünmeye başladı siyasetçiler.

Bu seçimin bir başka özelliğide birebir yani adam adama markaj sistemine geri dönme sinyalleri vermesi. Bir oy , bir oydur, aman oylar zayi olmasın, ellere gitmesin, başka adresler aramasın şeklinde bir algı oluştu. Böyle olunca da, kararsızlar prim yapmaya başladı.

Kararsızlar! Kararsız geçinenler! Kararsız geçinenlerden geçinenler gibi insan profilleri türedi.

Gerçek kararsız sayısı aslında oldukça cüzi sevgili okurlar!

Ancak kararsız geçinenler kıyamet gibi...

Kararsızlıktan aldıkları keyif tahminlerin ötesinde olsa da, her kararsız geçinenin oyunun rengi çoktan belli.

İşin edebiyatını, geyiğini yapmak, nargile içerken, kararsızım arkadaş diye bacak bacak üstüne atıp kocaman kelamlar etmek hele kendilerini dinleyecek muhataplar da bulundu mu, insanları mest ediyor!

Kararsız geçinenlerden geçinenlerin idolleri var. Ya ağabeyleri, ya enişteleri, ya dayıları, yada sevip saydıklarını söyledikleri arkadaşları, dostları. Hatır için insan çiğ tavuk yermiş, bir seferlik bir başka partiye oy atmışız ne olmuş yani diyenler bu kategori içerisindeler!

İsterseniz size bazı kararsızlardan örnekler verelim;

Çok kararsızım ağabey!

Sen mi kararsızsın!

Bu sefer öyle!

Ne oldu başına taş mı düştü?

Kararsız olmak bayağı iyi geldi!

Neden o ?

Arkadaşlarla kararsız olalım dedik ve olduk!

Bu kadar kolay mı bu iş?

Demokrasilerde çare tükenmez demiş bir büyüğümüz, kararsızım der demez, aman abi , bir ilgi, bir alaka, bir hürmet. Bize gel, bize oy ver diye, tutan bırakmıyor akşama kadar?

Seni mi?

Bak güzel abim, face'den, twitterden, kararsızım diye yazdık, sonrası malum. Pek sevdim bu kararsız olmayı!

*/*/*/*/*

Adam soruyor;

Oyun kime? Belli değil!

Sen bunca yıldır benim partim şu demiyor musun? Doğruda, kararsızım abi!!

Ne zamandan beri? Dünden beri!

Hayırdır ne oldu? Bir iş vardı, seçimden sonra gel dediler!

Doğru demişler! Yok abi, göreceksin oyumu bu sefer bunlara vermeyeceğim!

Bari bana yalan söyleme, geçen seçim, sandığa bile gitmedin!

Karıştırma orayı!

Hem gitmedin, hemde oyumu size verdim diye az bağırıp-çağırmadın!

*/*/*/*/*

Kararsız, kararını verememiş, arpacı kumrusu gibi düşünen, kime oyumu versem diye düşünüp duran insan mı? Kimin son dakikada bana bir faydası olur diye son günlere kadar bekleyenler mi? Vereceği oyu tatlandırma adına, papatya fallarına bakan mı? Sandık başına gideceğim son ana kadar kararı belli olmayanlardanım diyen yalancılar mı?

Sizce hangisi?

Bakmadan Geçme