Hedef Avrupa şampiyonluğu
Türkiye'ye 2015 yılında Avrupa Şampiyonası'nı kazandıran Görme Engelli Milli Futbol Takımı, İtalya'da düzenlenecek organizasyonda aynı başarıyı tekrarlayıp 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na kota almak için yoğun çaba harcıyor
TÜRKİYE'YE 2015 yılında Avrupa Şampiyonası'nı kazandıran Görme Engelli Milli Futbol Takımı, İtalya'da düzenlenecek organizasyonda aynı başarıyı tekrarlayıp 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na kota almak için yoğun çaba harcıyor. Kovid-19 nedeniyle bir süre sahalardan uzak kalan Milliler, Ankara'da 7-12 Temmuz 2021'de düzenlenen Ankara Cup Turnuvasını kazanarak moral buldu. İtalya'da Haziran ayında düzenlenmesi planlanan Görme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonasına hazırlanan ay-yıldızlı ekip, Mersin'in Toroslar ilçesindeki sentetik futbol sahasında kampa girdi. Teknik Direktör Niyazi Metin'in yönetimindeki takım, soğuk havaya rağmen günde çift idman yapıyor, "zilli topun" peşinde omuz omuza mücadele ediyor.
İNGİLTERE'DE 2015 yılında düzenlenen finallerden şampiyonluk elde ederek 2016'daki Rio Olimpiyatları'na doğrudan katılmaya hak kazanan Görme Engelli Milli Futbol Takımı, aynı başarıyı İtalya'da yakalayarak Paris'teki 2024 Paralimpik Oyunları'na doğrudan katılma vizesi almayı hedefliyor. Niyazi Metin, Ankara'daki turnuvada kupayı kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, tüm dikkatlerini Avrupa Şampiyonası’na verdiklerini söyledi. Mersin'deki hazırlık çalışmalarının aynı zamanda milli takımın seçme kampı da olduğunu kaydeden Metin, İtalya'daki şampiyonaya kadar en az 7 kamp daha yapacaklarını dile getirdi.
Metin, Avrupa şampiyonasının olimpiyat yolunda önemli bir viraj olduğuna vurgu yaparak, "İtalya'daki Avrupa Şampiyonası bizim için 2024 Paris Paralimpik Oyunları’na kota alma mücadelesi olacak. Ümit ediyoruz ki İtalya'dan kupayla dönüp olimpiyatlarda da ülkemizi temsil edeceğiz" dedi.
TAKIMIN, hedeflerini başaracak güçte olduğunu ifade eden Metin, "Takımımıza güveniyoruz. Bu takımın bulunması gereken yer Avrupa Şampiyonluğu. Neticede 2015 yılında bu takım, bu takımdaki arkadaşlarımız Avrupa Şampiyonluğunu elde ettiler. İnşallah buna ulaştıktan sonra olimpiyatlarda da kupamızı alıp Türkiye'ye gelmek istiyoruz" diye konuştu. Takım kaptanı Ali Çavdar da kamp programının iyi geçtiğini belirterek, "Umarım bizden beklenenleri karşılayacağız. Hem Avrupa'da derece yapıp hem de olimpiyatlara kota alarak ülkemizin vermiş olduğu bu desteğe layık olmaya çalışacağız" dedi. *SPOR SERVİSİ
Bakmadan Geçme