Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesince eşi Tuba Erkol’u 46 bıçak darbesiyle öldüren Bekir Erkol’a verilen 18 yıl 4 ay hapis cezasının gerekçeli kararında, “Bekir Erkol’un canavarca hisle hareket ettiğini gösterir somut bir delilin olmadığı” belirtildi.
Kararda, “canavarca histe sanığın eziyet ederek öldürme olayından bir haz, bir mutluluk duyması gerektiği, olayın ani gerçekleştiği, sanığın o an şuurunu kaybedip eşini defalarca vurduğu, canavarca hisle işlendiği yönünde somut bir delilin bulunmaması nedeniyle şüpheden sanığın yararlanacağı evrensel hukuk ilkesi dikkate alınarak canavarca hissin olmadığı” ifade edildi.
Mahkemenin kadın üyesi, sanığa “haksız tahrik indirimi” verilmemesini isteyip karşı oy kullandı.
– Olay ve dava süreci
Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 28 Ağustos 2019’da eşi Tuba Erkol ile “şiddetli geçimsizlik” yaşadıkları gerekçesiyle mahkemece hakkında 2 ay süreyle evden uzaklaştırma kararı verilen Bekir Erkol, eşini çocuklarının önünde 46 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü.
İki çocuğunu alıp annesinin evine gittiği belirlenen Bekir Erkol, burada gözaltına alınarak tutuklanmıştı.
Erkol hakkında, “Canavarca hisle eşi kasten öldürmek” suçlamasıyla, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. 25 Mayıs’ta görülen karar duruşmasında 3 çocuk annesi eşini öldüren Bekir Erkol’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmiş, ceza, uygulanan “haksız tahrik” ve “iyi hal” indirimleriyle 18 yıl 4 aya düşürülmüştü.

Başkan Altay: “Birlik beraberlik içinde şehrimizi huzurla yönetiyoruz”
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
98917 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
82098 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
75388 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
73653 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
69623 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
61613 kez okundu
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
144953 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
141979 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
125040 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
123194 kez okundu
5
TFF, kupa finalinin yerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı
121716 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.