Konya
°C
Yeni Meram
27.05.2024 13:44

Yeniden Refah Partisi Konya İl Teşkilatı’nda 100'den fazla kişi istifa etti

Yeniden Refah Partisi Konya il, ilçe teşkilatlarının kurucu üyeleri ve Yeniden Refah Partisinde çeşitli kademlerde görev almış parti üyeleri partilerinden ve görevlerinden istifa etti.

A+
A-
27.05.2024 13:44
27.05.2024 13:57
1
2065
ABONE OL


TEFRİKA, DEDİKODU VE KURALSIZ KULİSLER TREND HALİNE GELDİ
Yeniden Refah Partisi Konya eski İl Başkan Yardımcısı Adem Aktaş, 100’ü geçkin parti mensubunun üyeliklerinden ve tüm görevlerinden istifa ettiğini söyledi.

Bitim Antik Kafe’de düzenlediği toplantı ile istifalarını zehir zemberek açıklama ile duyuran Yeniden Refah Partisi Konya eski İl Başkan Yardımcısı Adem Aktaş ve beraberindekiler, Yeniden Refah Partisi'nin Milli Görüş çizgisinden ve zihniyetinden uzaklaştığını ifade etti. Toplantıda sözlerine, “ Bizler Yeniden Refah Partisi Konya İl, İlçe teşkilatlarının kurucu üyeleri ve Yeniden Refah Partisinde çeşitli kademlerde görev almış parti üyeleri olarak karşınızdayız” diyerek başlayan Adem Aktaş, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “ Bizler maddi imkansızlıklar içinde fedakarlıklar yaparak yaz kış demeden bu parti kurulduğunda kimsenin olmadığı zor dönemlerden geçerek gerek bayrak asarak gerek kendi araçlarımız ve yakıtlarını karşılayarak, il ve ilçe teşkilatlarının masraflarını ödeyerek bugünlere gelen hakiki dava erleriyiz. Aramızda birçok kardeşimiz de Rahmetli Erbakan Hocamız ile çalışarak onun, eğitimlerinden ve tedrisatından geçen Millî Görüş Çizgisinin gönüldaşlarıdır. Ancak gelinen noktada Yeniden Refah Partisinin Millî Görüş çizgisinden ve zihniyetinden uzaklaştığını, hatta koptuğunu üzülerek görmekteyiz. Liyakat yerine akrabalık ve ticaret ilişkilerinin baz alındığı, Dava Şuurlu kadrolar yerine, Ehil olmayan kişilerin tercih edildiği, Ahenk ve birlik ruhu yerine, başı boşluk ve basiretsizliğin hâkim olduğu, ‘Keseye’ saygının ‘emeğe’ saygının yerine geçtiği, Tefrikanın, dedikodunun, kuralsız kulislerin trend haline geldiği, Gruplaşmanın, ilkokuldaki kümeler kadar doğal karşılandığı.
“RÜŞVETİ ALANDA VERENDE MELUNDUR” HADİSİ GENEL MERKEZ BİNASINA DA ASILSIN
Gece alınan ortak kararların dahi sabaha çıkamadığı, Samimi dava erlerinin bozuk paralar gibi harcandığı, Milletvekilliği, Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyesi adaylık listelerinin bir gecede değiştirildiği, Teşkilatlara gelen birkaç aylık mazisi olan, evveliyatında Milli Görüş ile hiçbir bağı olmayan ama parası olan insanlarında en üst görevlere getirildiği, Teşkilat içindeki kavgaların rutinleştiği, “Rüşveti alanda verende melundur” hadisinin Genel Merkez binasına da asılması gerektiği, Siyasi parti gibi değil aile şirketi gibi yönetilen, Yeniden Refah Partisi’ndeki üyeliklerimizden ve tüm görevlerimizde istifa ediyoruz. Bizim ile aynı düşüncede olan yüzlerce kardeşimizde istifalarını gerçekleştirecekler. Bununla beraber, siyasi partiler Kanunun, mevcut hali ile Türkiye’nin yakıcı ve temel sorunlarına cevap vermediğini, siyasi partileri adeta bir lider sultası ve klikler federasyonu haline getirdiğini de üzülerek görmekteyiz. Bu sebep ile hiçbir siyasi partiye katılmayı düşünmüyoruz.
Burada bulunan samimi ve ehil kadrolarla ülkemize, milletimize ve inandığımız değerlerimize Sivil Toplum Kuruluşları vasıtasıyla hizmet edeceğiz. Böylelikle, bundan sonra burada bulunan kardeşlerimizin büyük bir kısmı Genel Başkanlığını Av. Latif Cem Baran’ın yaptığı Birlikte İleri Derneği çatısı altında yer alacağımızı da bil vesile ile beyan etmiş bulunuyoruz. Alacağımız karar Ülkemize, Milletimize ve bura da bulunan kardeşlerimize hayırlı, uğurlu olsun.
İSTİFA EDENLER
Adem Aktaş, Servet Nükte, Abdullah Azimli İl Eski Başkan Yardımcıları, Kasım Örnek Karatay Eski İlçe Başkanı, Ömer Ceylan Beyşehir İlçe Başkanı, Zehra Gündoğdu Beyşehir İlçe Hanımlar Komisyonu Başkanı, Hasan Gündoğdu Beyşehir İlçe Başkan Yardımcısı, Şaban Çelik Beyşehir İlçe Başkan Yardımcısı, Alpaslan Onay Beyşehir İlçe Başkan Yardımcısı, Süleyman Tunahan Güllü Beyşehir İlçe Başkan Yardımcısı, Güldeniz Mermut Beyşehir İlçesi Kadın Kolları Başkan Yardımcısı, Şefika Karabulut Beyşehir İlçe Kadın Kolları Gençlik Başkanı, Kenan Ereğli Eski İlçe Başkanı, Süleyman Koç Ilgın Eski İlçe Başkanı, Hasan Doğan Ilgın Eski İlçe Başkanı, Halit Şimşek İl Başkan Yardımcısı ve birçok Dava Eri.
M. HABİB MUTLU

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Rıdvan 4545
    2024-05-27 14:14:31
    Nedense bu tür istifa haberlerinde bahsedilen rakamlar ortada Yok ben 100 kişi göremiyorum ortada 3 kişi var dışarıdan neden Aday çıkardınız istifası nefsi bir istifadır dışarıdan Aday istenmeyen dışarıdan oy da istememeli dolayısıyla 3-5 İstifa lar 100 lerce gibi lanse ediliyor Sadece