Erdoğan ve Obama arasında kritik görüşme!
ABD Başkanı Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili taziyelerini iletti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile telefonda görüştü. Obama, Ankara'daki saldırı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziyelerini iletti. İkili arasındaki görüşme 1 saat 20 dakika sürdü.
İki lider ayrıca Suriye'deki son durumu görüştü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, telefon görüşmesinde, Suriye’deki çatışmaların durdurulması konusunda Münih’te varılan mutabakatı desteklediklerini vurgularken, iki lider, Rusya ve Esed rejimine, ılımlı muhalif güçlere yönelik hava saldırıları gibi provokatif eylemlere derhal son vermeleri çağrısında bulundu. PKK dahil tüm terör örgütlerine karşı işbirliğini artıracaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, DAEŞ’le mücadelenin ortak hedefleri olduğunu belirtti.
YPG'NİN İLERLEYİŞİ ENDİŞE VERİCİ
Obama, görüşme sırasında, ABD’nin bir NATO müttefiki olarak, Türkiye’nin ulusal güvenliğini destekleme konusundaki mutlak kararlılığını ifade ederek, Türkiye’nin meşru müdafaa hakkının altını çizdi. Obama ayrıca 'Suriye de YPG’nin ilerleyişi endişe verici. DAEŞ ile mücadelemize darbe vuran eylemler sonlanmalı.' dedi.
Bakmadan Geçme