Devlet bizim, hükümet bizim

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunuyor.

Devlet bizim, hükümet bizim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunuyor.

İşte o konuşmadan satır başları

Türk milleti darbelerden çok çekmiştir. Bu vatanda fazlası ile silahlı ve kanun dışı hareketler görülmüştür. Buna artık nokta konulmalı. Darbenin haksızlık ve hukuksuzluğun sineye çekilmesi bunu kabullenmektir. Darbe varsa demokrasi yoktur.

15 TEMMUZ EN KARANLIK HALKA

28 Şubat post modern müdahalesinin üzerinden geçen 20 senenin nelere neden olduğu gizlenemeyecek kadar ortadır. Demokrasiye şartsız sahip çıkmak hepimiz için kaçılmaz bir sorumluluktur. 15 Temmuz'da darbenin ne olduğuna hep birlikte şahit olduk. 15 Temmuz darbelerin tarihimizin en karanlık halkasıdır.

TÜRK ASKERİ EL BAB'DA ONUR MÜCADELESİ VERİYOR

Zorlu ve çetin bir coğrafyada yaşıyoruz. Türk askeri huzursuz, heyecansız ve gergin olduğu sürece hain terör saldırılarını göğüslememiz akla aykırıdır. El Bab'da Türk halkının onur mücadelesini veren Türk askeridir. Bu kadar sorunumuz varken Türk Silahlı Kuvvetlerinin anlamsız tartışmaların içine çekilmesi son derece anlamsızdır.

'KARARGAH RAHATSIZ' TARTIŞMALARI

TSK çok yara almış, hırpalanmıştır. FETÖ'nün emniyet ve adaletteki ayaklarıyla Ergenekon, Balyoz, Ayışığı, Askeri Casusluk gibi sözde davalar ve 15 Temmuz fazla söze yer bırakmamaktadır. Hürriyet gazetesi tartışmaların seyrini değiştirmiştir. 15 Temmuz'daki tavrı ile dikkat çeken bir bayan gazetecinin suçlanması da bizim için tuhaftır.

DOĞRU OLAN TSK'NIN RAHATSIZ OLDUĞU KONULARI HÜKÜMETE AKTARMASI

TSK ile bazı eleştirilere nasıl baktığı ortaya çıkmıştır. Elbette olması gerekeni, doğru olanı Genelkurmay Başkanlığı'nın rahatsız olduğu konuları hükümete iletmesidir. TSK'nın doğrudan sorumlu olduğu bakan, başbakan ve cumhurbaşkanına hassasiyetlerini aktarması doğaldır. Dün Genelkurmay Başkanı önce Başbakan, ardından da Cumhurbaşkanı ile görüşmüş; olan biteni açıklamış olması gerekmektedir. Eğer paylaşmış ve sonuç alamamışsa bir sorun var demektir. Doğrudan medya ile kamuoyuyla iletişime geçilmişse bir sorunun delaletidir.

ASKER BİZİM, DEVLET BİZİM, HÜKÜMET BİZİM

Çözümsüzlüğün nedeni nedir? TSK'nın imkan ve kanallarla savunmaya geçmesi neden çok görülmektedir. Medya üzerinden başlatılan karalama kampanyası doğru mudur? Başörtüsü yasağı kaldırılacaksa niye Genelkurmay'ın görüşü alınmaz? Bizim de sorularımız vardır ama bunun ne yeri ne zamanıdır. Huzur kaçarsa tutamayız, istikrar giderse geri getiremeyiz. Ne yapalım çatışıp, çürüyelim mi, kucaklaşıp kardeşçe mi yürüyelim. FETÖ, PKK, DAEŞ, PYD/YPG hazır kıta infaz mangalarını Türkiye'ye yöneltmişken iç sorunlar gaflettir. Asker bizimdir, devlet bizimdir, hükümet bizimdir. Fitneye çanak tutan asla bizden değildir. Zarar ziyan büyüktür, Türkiye henüz yoğun bakımdan çıkamamıştır. Bunca patırtı gürültüye ne gerek vardır? Paylaşılmayan nedir? Geçmişten ders alınmadı mı? Milli uzlaşma, anlaşma her seviyede olması gerekirken, bu güvensizliğin gerçek manasını nasıl yorumlayalım? Devletteki çatlak sesler düşmanları sevindirecektir. Türkiye, ecdadımızın aziz şehitlerimizin mirası değil midir?

Bakmadan Geçme