Konya
°C
Yeni Meram
28.03.2024 12:30

DA PAR Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Acu, projelerini anlattı

HÜDA PAR Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Çetin Acu Konya yerelindeki sorun ve sıkıntıları değerlendirip analiz ederek projelerini anlattı.

A+
A-
28.03.2024 12:30
28.03.2024 12:36
0
210
ABONE OL

Acu şu ifadelere yer verdi;

MEVLANA VE ŞEMSİN DİYARI, SELÇUKLUNUN BAŞKENTİ GÜZEL KONYAMIZA HİZMET ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK.

KONYAMIZIN TRAFİK SORUNUNU, BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNUNU, FAHİŞ KİRA SORUNUNU, UYUŞTURUCU SORUNUNU, SANAYİ ESNAFIMIZIN SORUNLARINI, ŞEHRİMİZDEKİ OTOPARK SORUNUNU, GEÇİM SIKINTISI YAŞAYAN EMEKLİLERİMİZİ, GENÇ KARDEŞLERİMİZİ, EV HANIMLARININ SORUNLARINI, KADINLARIMIZIN TOPLU ULAŞIMDA YAŞADIKLARI SIKINTILARI, MAHALLELERİMİZDEKİ TAZİYE EVİ SIKINTISINI BİLİYORUZ.

ŞEHRİMİZİN PROBLEMLERİNİ ÇOK İYİ ANALİZ ETTİK, ÇÖZÜM YOLLARINI HAZIRLADIK. SİZ KIYMETLİ VATANDAŞLARIMIZDAN 31 MART PAZAR GÜNÜ VERECEĞİNİZ OYLAR İLE BU SEFER HÜDA PAR DİYEREK GÜZEL ŞEHRİMİZİ DÜRÜST BELEDİYECİLİK VE GERÇEK HİZMET İLE BULUŞTURMANIZI TALEP EDİYORUZ.

HUZURLU VE GÜVENLİ BİR KONYA BİZİMLE OLUR.
HÜDA PARLA OLUR.

Belli başlı projelerimiz de şunlardır:
1-EV HANIMLARININ DESTEKLENMESİ PROJESİ: Ev hanımlarına evde iş imkânı sağlanacak. Bunun için HOME OFFİCE kursları açılacak ve Tekstilde ihtiyaç duyulan alanlarda her mahalleye sadece kadınların çalışacağı atölyeler açılacak.
2-BEDELSİZ ARSA VE MALİYETİNE KONUT YAPIMI PROJESİ: Evi olmayanlara 2+1 ve 1+1 şeklinde ev yapılacak. Çok uygun taksitlerle satılacak. Tek katlı ev yapanlardan proje bedeli alınmayacak.
3- LİSE VE ÜNİVERSİTE MEZUNLARINA İŞ GARANTİLİ MESLEK EDİNDİRME PROJESİ: Sanayi esnafı ile görüşülecek, ihtiyaç duyulan alanlarda iş garantili meslek edindirme kursu açılacak. Kurs giderleri belediye tarafından karşılanacak. Kursu bitirenler direk işe yerleştirilecek.
4-EMEKLİLERE SOSYAL DESTEKLERİN SAĞLANMASI PROJESİ: Emeklilerden ihtiyaç duyanlara bakım, ulaşım, kira, doğalgaz, su, elektrik ve gıdada sosyal destek sağlanacak.
5-SOKAK KÖPEKLERİ SORUNU: Sokak köpekleri toplatılacak ve barınaklarda koruma altına alınacak. Saldırgan olanlar uyutulacak.
6-TAZİYE EVLERİ PROJESİ: Her mahalleye bir taziye evi açılacak. Taziyelerde çay ve şeker belediye tarafından karşılanacak.
7- TOPLU ULAŞIMDA KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK: Kadınlara özel tramvay ve yoğun saatlerde kadınlara özel otobüsler tahsis edilecek. Yolcu koltuklar örf ve adetlerimize uygun hale getirilecek.
8- ÇOCUK KREŞLERİ: İhtiyaç duyulan mahallelerde kreşler açılacak.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.