“Aşı milliyetçiliğine fırsat verilmemeli”
Uluslararası toplumun salgının yıkıcı etkilerini yönetmede iyi bir imtihan veremediğini belirten Erdoğan, “BM Güvenlik Konseyi tarihin en büyük sağlık krizini 100 gün sonra gündemine alabildi. Salgın döneminde yapılan hataların tekrar etmemesi için aşı milliyetçiliğine fırsat verilmemesi önemlidir.” dedi.
“Eksen tartışmaları hazımsızlığın işaretidir”
Erdoğan, “Türkiye ile ilgili son dönemde sık sık tedavüle konulan eksen tartışmaları, hazımsızlığın işaretidir.” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:
“Doğu Akdeniz’deki enerji kaynaklarının cepheleşme yerine iş birliğine vesile olması bizlerin elindedir. Önümüzdeki dönemde pergelin bir ayağını Türkiye’ye sabitleyip diğeriyle Afrika’dan Latin Amerika’ya Pasifik’ten Asya’ya tüm coğrafyalarda iş birliğini artırmak istiyoruz.”
Bahçeli’den seçim için 3 şart! Raporu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacaklar
1
Türkiye-Türkmenistan ilişkilerinde enerji ve diplomasi trafiği
26654 kez okundu
2
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani’yi resmi törenle karşıladı
22833 kez okundu
3
Bakan Göktaş: Terörden arınmış bir Türkiye istiyoruz
16863 kez okundu
4
Çok boyutlu stratejik uyum: Türkiye-Güney Kore yakınlaşmasının yeni parametreleri
12198 kez okundu
5
“(Rusya-Ukrayna) Ateşkes ve barışa yönelik diplomatik girişimlere somut destek vermeye hazırız”
9344 kez okundu
6
Dışişleri Bakanı Fidan: Antalya Diplomasi Forumu’nda 6 bini aşkın kişiyi ağırladık
8943 kez okundu