Konya
°C
Yeni Meram
20.08.2023 07:58

CHP'li Öztrak, 'Bu sefer Konya'yı bile alacağız' dedi, Başkan Altay cevap verdi: Peki Konya'nın bundan haberi var mı?

13 seçim kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'sinde 23, 24, 25, 26, 27 ve 28. Dönem Milletvekili ve CHP Sözcüsü olan Faik Öztrak iddialı bir açıklama yaparak, "Bu sefer Bursa, Balıkesir ve hatta Konya’yı bile alacağız. Göreceksiniz!” ifadelerini kullandı. Öztrak'a yanıt Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'dan geldi. Sosyal medya hesabından Öztrak'ın açıklamasını alıntılayan Altay, "Konya'yı alacağız" diyen CHP Sözcüsüne, "Peki Konya'nın bundan haberi var mı?" diye sordu. .

A+
A-
20.08.2023 07:58
20.08.2023 08:26
0
3951
ABONE OL

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, gelecek yılki yerel seçime dair "Bu kez Balıkesir’i, Bursa’yı, Konya’yı bile alacağız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Çeşme İlçe Kongresi'nde konuşan Öztrak, seçimleri kazanamadıklarını ancak "Kaybetmedik" dedikleri zaman kendilerine kızıldığını ifade etti.

Seçimi kaybetmediklerini anlatmak için "kaybetme"nin tanımını güncelleyen Faik Öztrak, "Kaybetme nasıl olur? Yere düştünüz ve kalkamıyorsunuz, o zaman kaybetmişsinizdir. Biz ne yapıyoruz? Ayağa kalkıyoruz" dedi. Öztrak, konuşmasının devamında kongrelerle ayağa kalktıklarını, yerel seçimde tarihi bir başarıya imza atmaya hazırlandıklarını kaydetti.

KONYA'YI DA ALACAĞIZ

Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece Çeşme, İzmir değil, alamadığımız büyükşehirler var. Bu kez Balıkesir’i, Bursa’yı, Konya’yı bile alacağız. Belki de dünyadaki en haksız adaletsiz bir seçimi yaşadık. Sahtekarlık yapıldı, millete yalan söylendi. Ancak aslında duygusal kopuşun en büyüğü karşı cephede yaşandı. Güvendikleri şey; biz darmadağın etmek. Biz dağılmadık, dağılmayacağız. Yenileneceğiz, çalışacağız ve bu seçimi alacağız. Bu yıl 100. yılımız, CHP’liler olarak büyük bir coşkuyla kutlayacağız. 2023 seçimi bir merhaleydi, bu seçim 2024 yerel seçimiyle sonuçlanacak. Karşı tarafa büyük bir yenilgi yaşatabilirsek o zaman her şey değişecek. Bu seçimde CHP Lideri her 2 seçmenden birinin oyunu aldı. O zaman yapmamız gereken; bunu 30-35 milyon yaparak tarihi bir seçime imza atmak ve AKP’nin gidişatının önünü açmaktır."

Faik Öztrak'ın "Konya'yı da alacağız" iddiasına yanıt, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'dan geldi. Sosyal medya hesabından CHP Sözcüsünün açıklamasını alıntılayan Altay, "Konya'yı alacağız" diyen Öztrak'a, "Peki Bundan Konya'nın haberi var mı?" diye sordu.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.