• Haberler
  • Konya
  • CHP'li Bektaş'tan Enerji Bakanlığına çağrı

CHP'li Bektaş'tan Enerji Bakanlığına çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Barış Bektaş TBMM'de yaptığı konuşmada, Konya'nın Karapınar ilçesinde bulunan Karacadağı gündeme getirerek, Enerji Bakanlığına çağrıda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş TBMM’sindeki konuşmasında Karapınar Karacadağ’ın maden faaliyetine açılmasını gündeme taşıdı. 

CHP'li Bektaş'tan Enerji Bakanlığına çağrı

Bektaş, “Bölgenin bir kısmı UNESCO listesine girmeye aday bulunurken, hemen yanına maden ruhsatı veren Enerji Bakanlığı Yetkililerini bu çelişkiye son vermeye ve Karacadağ’ın doğal mirasını korumaya davet ediyorum.”dedi. Barış Bektaş konuşmasının devamında Karapınar Jeopark’ı için UNESCO Türkiye Millî Komisyonu’na başvuru dosyası sunulmasını son derece kıymetli buluyor ve destekliyoruz diyerek, “Konya Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Karapınar Jeopark’ı için UNESCO Türkiye Millî Komisyonu’na başvuru dosyası sunulmasını son derece kıymetli buluyor ve destekliyoruz. Ancak başvurulan sahanın hemen yanında Konya Karapınar, Ereğli ve Emirgazi ilçelerinin ortasında kalan Karacadağ ise maden faaliyetine açılmaktadır. Karacadağ eşsiz jeolojik yapısı, su kaynakları ve doğal yaşamıyla korunması gereken önemli bir mirastır. Bir taraftan bu bölgeyi korumak için UNESCO yolculuğuna çıkılırken, hemen yanı başında maden arama sondajlarının başlaması nasıl bir çelişkidir? Bölgenin bir kısmı UNESCO listesine girmeye aday bulunurken, hemen yanına maden ruhsatı veren Enerji Bakanlığı Yetkililerini bu çelişkiye son vermeye ve Karacadağ’ın doğal mirasını korumaya davet ediyorum”ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme