Konya
°C
Yeni Meram

CEKİCİ'DEN SEVGİLERLE !

CEKİCİ'DEN SEVGİLERLE ! - Hakan Markupçu - Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
18.12.2021 18:59
18.12.2021 19:02
0
929
ABONE OL

Evinde Antalyaspor ile karşılaşan Konyaspor, Cekici'nin 90+2'deki fırsatcı golüyle galip gelmeyi başardı.

Zor oldu belki ama bu 3 puan gerçekten son dakikada gelse de harika oldu ve Konyaspor böylece ligde evindeki 9. maçtan 6. galibiyetini çıkartarak ligdeki yerinin de asla tesadüf olmadığını dosta düşmana ilan etmiş oldu.

Maça bakacak olursak ; Konyaspor orta sahada üstünlük sağlayamadığı, çok basit top kayıpları yaptığı ve kanatları kullanamadığı bir ilk 45 dakika sergiledi. Bunda Antalyaspor'un takım halinde çok iyi savunma yapmasının önemli derecede katkısı vardı.

Bu arada bir rakip atağında topu çok iyi takip eden Skubic, kaleci Sehic'ten seken ve kaleye girmekte olan topu son anda kafasıyla çizgiden çıkararak Antalyaspor golünü önlüyordu ve bu doğrusu maçta belki de kırılma noktası oluyordu...

İki genç tektik direktörün adeta taktik savaşı haline dönüşen Konyaspor Atalyaspor mücadelesinde ilk 45 dakika golsüz sona eriyordu.

Maçın hakemi Arda Kardeşler 35 dakikada 3 sarı kart göstererek Konyaspor'u adeta sindirmeye çalışması ile dikkat çekti..

İlhan Palut, ikinci yarıya Soner Dikmen'i kenara alarak M'Poku ile başladı.

Bu oyuncunun 57'de çektiği sert şut defansa takıldı o anda kaleci diğer köşeye uçmuştu kale boştu ancak top önüne düşen Cikalleshi sol ayağıyla topu boş kale yerine auta gönderirken bu sanırım bu da maçın bir başka kırılma noktası oluyordu..

70'de Cikalleshi yerini Ahmet Hassan'a, Bütüci de Michalak'a bıraktı.. 78'de kaptan Abdülkerim harlka bir zamanlama ile olası bir tehlikeyi önledi. 80'de Rahmanovic yerini Cekici'ye bırakırken , Guilhermenin sert şutu dışarı çıkıyordu. 84'te sakatlanan Serdar da çıktı Alper Uludağ oyuna girdi.

İkinci yarıda baskılı bir görüntü sergileyen, daha çok topa sahip olan ve sabırla rakibinin üstüne gidip açık arayan bir Konyaspor izledik.

Ve sahneye 90+2'de Cekici çıktı attığı harika fırsatçılık kokan golü ile takımına 3 altın puanı getiren gole imza attı..

Herkesin artık maçın berabere biteceğini düşündüğü esnada, 90+2. dakikada Skubicin harika uzun taç atışında Ahmed Hassan topu aşırttı, Cekici sahneye çıktı, fırsatçı bir ince dokunuşla topu ağlara gönderdi Konyaspor'a 3 altın puanı kazandırdı.

Zor oldu 90+2'de oldu belki ama harika oldu..

Konyaspor böylece evindeki 9 maçtan 6'sını kazanmış ve ligdeki yerinin de asla tesadüf olmadığını dosta düşmana ilan etmiş oldu..!!

Şimdi haftaiçi önemli bir maçı daha olacak Konyaspor'un.

22 Aralık çarşamba günü saat 17.00'de Hatayspor ile zor bir maç daha yapacak sonrasında ise 27 Aralık'ta Konya'da Beşiktaş ile oynayacak.

Bu zorlu maçlar öncesi evde alınan 3 puan gerçekten çok değerli oldu.

Tebrikler Anadolu Kartalı...

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.