Konya
°C
Yeni Meram
28.07.2021 20:20

Bakan Koca: Kısıtlamalara şu an için ihtiyaç yok

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplandı. Toplantının ardından artan vaka sayılarına dair açıklama yapan Fahrettin Koca, şu an için kısıtlamalara ihtiyaç olmadığını söyledi. Ayrıca vatandaşlara aşılama çağrısını yineleyen Koca, "aktif vakaların yüzde 87'si aşılaması tamamlanmamış kişiler" dedi.

A+
A-
28.07.2021 20:20
28.07.2021 20:22
0
2765
ABONE OL

Sağlık Bakanlı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

Bakan Koca'nın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Tedbirlere dikkatin azaldığını üzülerek gördük. En az 2 doz aşı olmadan ve üzerinden belirli bir süre geçmeden bağışıklık elde edilemiyor. Birinci önceliğimiz, tüm vatandaşlarımızın sorumluluk alarak, sorumlu birey olarak tedbirlerini alması ve aşı olarak topluma karşı ödevini yerine getirmesidir.

KISITLAMA GERİ Mİ GELİYOR?

Kısıtlama günlerine geri dönmeyi istemiyoruz. Buna mecbur kalacağımız bir durum şu an için yok ama bu olmayacak anlamına gelmiyor.

"AKTİF VAKALARIN YÜZDE 87'Sİ AŞISI TAMAMLANMAMIŞ KİŞİLER"

Aşıyla bağışıklık elde edene kadar tedbirlere uymak zorundayız. Aşılar en çok risk grubundaki vatandaşlarımız için önemli. Sevdiklerimizi korumak için aşı olmamız şart. Sevdiklerimizi riske atacak durumda değiliz. Şu an aktif vakalarımızın yaklaşık yüzde 87’si aşısı tamamlanmamış kişiler. Hastanede yatan hastalarımızın yüzde 95’i aşısı tamamlanmamış kişiler.

BAKAN KOCA'DAN DAVET

50 yaş üzeri vatandaşlarımızın 3. doz aşı olmalarını sağlayan programı başlattık. 50 yaş üzerine 3. doz aşı olması gereken 9 milyona yakın vatandaşımız aşı olmayı bekliyor. Bu vatandaşlarımızı bir an evvel 3. doz aşılarını olmaya davet ediyorum.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.