Avrupa futbolunda 'süper' cumartesi
TÜRKİYE, İngiltere, Hollanda, Almanya ve Portekiz'de yapılacak 2022-2023 sezonu ön gösterimi niteliğindeki Süper Kupa karşılaşmalarıyla futbol özlemi sona erecek.
Günün ilk başlama vuruşu, TSİ 19.00'da İngiltere'de yapılacak. İngiltere Premier Lig şampiyonu Manchester City ile Federasyon Kupası'nı kazanan Liverpool, tarihin 100. Community Shield maçında kupayı müzesine götürebilmek için Leicester şehrindeki King Power Stadı'nda mücadele edecek. 20.45’te Trabzonspor ile Sivasspor arasında Süper Kupa heyecanı başlayacak. Avrupa futbolunda bir diğer Süper Kupa heyecanı, Hollanda'da yaşanacak. Karşılaşmaları büyük rekabete sahne olan Ajax ile PSV, başkent Amsterdam'daki Johan Cruyff Arena'da karşı karşıya gelecek. Maç TSİ 21.00'de başlayacak.
ALMANYA'DA TSİ 21.30'da başlayacak Süper Kupa karşılaşmasında, Leipzig ile Bayern Münih mücadele edecek. Müsabaka, Leipzig şehrindeki Red Bull Arena'da oynanacak. Leipzig'in ilk kez katılacağı Süper Kupa maçında Bayern Münih ise 10. şampiyonluğu için sahne alacak. Günün en son başlayacak Süper Kupa mücadelesi, TSİ 22.45'te Portekiz'in Aveiro şehrinde oynanacak. Geçen sezon lig ve kupayı kazanan Porto, kupa finalisti Tondela ile Aveiro Belediye Stadı'nda karşılaşacak. Yeni sezon öncesi Vitinha ve Fabio Vieira'yı yüksek bonservis bedelleriyle gönderen, kadrosuna David Carmo ve Gabriel Veron'u katan Porto, açık ara en başarılı takım olduğu Süper Kupa'yı 23. kez kazanmaya çalışacak. *SPOR SERVİSİ
Bakmadan Geçme