Konya
°C
Yeni Meram
27.11.2023 10:01

AK Parti'de temayül yoklaması bitti! İşte Ankara, İstanbul, İzmir ve diğer illerde öne çıkan isimler kimler? Konya'da sürpriz yok

AK Parti 81 ilde 150 bin civarındaki teşkilat üyesinin katılımıyla 31 Mart 2024 günü yapılacak olan yerel seçimler için temayül yoklaması yaptı. İstanbul, Ankara ve İzmir'de ilk sırada kim çıktı? Sürpriz isimlerin öne çıktığı iller hangileri? Hangi belediye başkanları yeni dönemde tekrar aday gösterilecek? İşte kulislere sızan AK Parti temayül yoklaması sonuçları...

A+
A-
27.11.2023 10:01
27.11.2023 12:39
1
6977
ABONE OL

AK Parti'nin geleneksel hale gelen teşkilatla temayül yoklaması Türkiye genelinde yapıldı. 150 bin civarında teşkilat üyesi yerel seçimlerde yarışacak belediye başkan adayları için görüşlerini ortaya koydu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sonuçları an be an canlı olarak gördü.

Bugün Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak MYK toplantısında temayül yoklamasının sonuçları ile birlikte seçim süreci ile ilgili hazırlıklar ele alınacak. MYK'da aynı zamanda bugüne kadar yapılmış anketler de masaya yatıracak. İşte temayül yoklamasında İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerde öne çıkan isimler...

Temayülde AK Partililere neler soruldu?
AK Parti, temayül yoklamasında oy kullanacak teşkilat mensuplarına AK Partili belediyeler için ve muhalefetin yönetimindeki belediyeler için ayrı ayrı sorular hazırladı. AK Partili belediyeler için sorulan sorularda,
- Belediye hizmetleri yönünden nasıl buluyorsunuz?
- Halkla ilişkiler yönünden nasıl buluyorsunuz?,
- Teşkilat ilişkileri yönünden nasıl buluyorsunuz?
- Partimizin ilke ve değerleri açısından nasıl buluyorsunuz?
- Ve Belediye başkanının yeniden aday gösterilmesini ister misiniz?


AK Parti için 2 muhalefet için 3 isim önerisi...
Öte yandan formun altında yer alan açık uçlu olarak teşkilattan belediye başkan adayı olarak kimi görmek istediklerini de yazmaları talep edildi. İki aday önerisi alacakları ve bu adayların da tercih sıralarının da dikkate alınacağı ifade ediliyor. Muhalefetin yönetimindeki belediyeler için 3 aday önerisi istendi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan sonuçları anında gördü
Genel başkan yardımcıları, MKYK, MYK üyeleri ve Milletvekillerinin tamamının 81 ilde görev aldığını belirten Mehmet Ali Yavuz, "Temayül yoklaması aday belirlemede bir ölçüt. Dün, temayülün son bulması ile tüm sonuçlar 16.00'da sitemde toplandı. Cumhurbaşkanımız da sonuçları 16.00 itibariyle gördü. Yaklaşık 150 bin kişi oy kullandı, Ankara'da da 5 bini aşkın teşkilat mensubu oyunu kullandı. Temayül yoklaması ile teşkilat mensupların görüşünü almış olduk" diye konuştu.


AK Parti’de temayül yoklamalarından çıkan sonuçlarla ilgili kulislerde isimler konuşulmaya başlandı. Odatv'ye konuşan AK Parti İstanbul il yöneticisi, İstanbul'daki temayül yoklamasında AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin ilk sırada yer aldığını söyledi.


Temayül yoklamasına göre AK Partinin İstanbul adaylığı için 3 isim öne çıkıyor: Osman Nuri Kabaktepe, Murat Kurum ve Selçuk Bayraktar... Tevfik Göksu, Adil Karaismailoğlu, Hilmi Türkmen, Şadi Yazıcı, Ergün Turan, İsmet Yıldırım, Mehmet Sekmen gibi isimlerin Ekrem İmamoğlu'na göre oldukça düşük oyda kaldıkları belirtildi.


Konya'da mevcut Başkan ile devam
AK Parti, Konya'da mevcut başkan Uğur İbrahim Altay'la devam etme kararı aldı. AK Parti, son yerel seçimlerde Konya’da %70,5 oy almıştı.


Tekirdağ'da temayülden sürpriz çıktı
Tekirdağ’a sürpriz adaylar arasında Mustafa Şentop'un da adı geçiyor. TBMM eski Başkanı Mustafa Şentop'un aday olup olmayacağı merak ediliyor.


Ankara'da Ziya Selçuk sürprizi
Ankara’daki temayül yoklamasından Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un ismi ilk sırada çıktı. 10 Temmuz 2018'den 2 Ağustos 2021'e kadar Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanı olarak görev yapan Ziya Selçuk'un adı temayül yoklamasında listeye girdi.



Bursa ve Trabzon'da temayülden kimler çıktı?
Bursa temayülünde sürpriz isim Hasan Mısırcı oldu. Listenin ikinci sırasında ise Önder Matlı yer aldı.


Trabzon temayülünden kimler çıktı?
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Mazhar Yıldırımhan ve Muhammet Balta'nın adı geçiyor.


Ardahan'da BBP eski liderinin yeğeni önde
Ardahan'da birinci sırada yer alan isim Salih Topçu. Salih Topçu, BBP'den AK Parti'ye geçen ve bir dönem bakanlık da yapan BBP'nin Muhsin Yazıcıoğlu'ndan sonraki Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun yeğeni.

AK Parti İzmir için kimi tercih etti?
AK Parti'nin temayül yoklamasında İzmir'de ise Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyüp Kadir İnan ve Hamza Dağ'ın adı geçiyor.


Şanlıurfa, Malatya, Kahramanmaraş temayülü
Şanlıurfa için adı geçen isim ise Ahmet Kaplan. Temayül yoklamalarında Malatya'da Öznür Çalık'ın ismi bir adım önde çıkıyor. Kahramanmaraş'ta ise Mahir Ünal'ın ismi önde.


Samsun ve Hatay....
Samsun'da temayül yoklamalarından İrfan Şenocak'ın adı çıktı. AK Parti'de Milli görüşçü olmayan, MHP kökenli Hatay Valisi Mustafa Masatlı'yı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için düşünüyor.

HABER YORUMLARI
  1. Kafkas Bağdan
    2023-11-27 14:51:52
    Yalçın Topçu gördüğü lüzum üzerine Büyük Birlik Partisinden istifa etmiştir. Aktif siyaset hayatını da bu şekilde noktalamıştır. Bakanlık görevini Devlet görevi olarak ifa etmiş, Halen de Cumhurbaşkanı Başdanışmanı görevini deruhte etmektedir. Türk Milliyetçiliği ekolünün yetiştirdiği önemli isimlerdendir.