Konya
°C
Yeni Meram
15.06.2021 15:58

A Milli Kadın Basketbol Takımı Fransa’da

İspanya ile Fransa'nın 17-27 Haziran tarihlerinde ortaklaşa düzenleyeceği FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’na katılacak A Milli Takım Fransa'ya gitti. Başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu, “Önce gruptan çıkacağız, daha sonra inşallah şampiyon olacağız” dedi

A+
A-
15.06.2021 15:58
15.06.2021 16:00
0
1956
ABONE OL


İSPANYA ile Fransa'nın 17-27 Haziran tarihlerinde ortaklaşa düzenleyeceği FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’na katılacak A Milli Takım, Fransa'ya gitti. A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, salgın sürecinde şampiyonaya iyi hazırlandıklarını söyledi. Turnuvada takım olarak iddialı olduklarını ama güçlü rakipler bulunduğunu belirten Yıldızoğlu, “Güçlü rakiplerle oynayacağız. Çok iyi mücadele etmemiz gereken bir turnuva olacak. Oyuncularımızın çoğu yeni olduğu için tecrübeli oyuncularımıza daha çok iş düşecek. Tüm oyuncularıma güveniyorum. İnşallah arzu ettiğimiz sonuçları alacağız” ifadelerini kullandı.

TAKIM olarak hedefin önce Slovenya arkasından Bosna Hersek'le oynayacakları maçı kazanmak olduğunu aktaran Ceyhun Yıldızoğlu, “Halkımızı mutlu edecek sonuçları alacağız. Çok kritik maçları alarak önce gruptan çıkacağız ve daha sonra da şampiyon olarak turnuvayı tamamlayacağız inşallah. Tüm Türk halkının desteklerini canı gönülden bekliyoruz” diye konuştu. Ayrıca A Milli Takım Menajeri Yasemin Horasan da açıklamada bulunarak, “Takımın enerjisi ve havası çok iyi. Oyuncularımız, teknik ekibimiz ve takımın içinde olan herkes sorumluluklarının farkında. Önemli maçlar oynayacağız. Slovenya, Bosna Hersek ve Belçika gibi kuvvetli rakiplerle karşı karşıya geleceğiz. Amacımız grup lideri olarak çeyrek finale adımızı yazdırmak olacak. Diğer senaryoda ise ilk iki içinde kalarak çeyrek finale çıkmak istiyoruz” dedi.

TAKIM kaptanı Bahar Çağlar Ökten de iyi bir kamp süreci geçirdiklerini kaydederek, “Grupta oynayacağımız ilk maç, başlangıç için çok önemli. Gruptan çıkmak bizim ilk hedefimiz. Önümüzdeki yıl Dünya Kupası düzenlenecek. Bu turnuvaya gidebileceğimiz sonucu almak istiyoruz. Avrupa Şampiyonası'nda sahaya enerjimizi yansıtmayı ve ülkemizi de en iyi şekilde temsil eden bir takım izlettirmeyi hedefliyoruz” dedi. Ay-yıldızlılar, Avrupa Şampiyonası'nda C Grubu'nda Bosna Hersek, Slovenya ve Belçika ile karşılaşacak. 2021 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda dört grupta yer alan 16 takım arasından, grup aşamasını ilk sırada tamamlayan dört takım doğrudan çeyrek finale yükselirken, gruplarını ikinci ve üçüncü sırada tamamlayan takımlar ise çapraz eşleşme ile belirlenecek maçlarda çeyrek finale çıkmak için mücadele edecek.

A MİLLİ Takım'ın şampiyonadaki maç programı (TSİ) şöyle. 17 Haziran Perşembe: 19.00 Türkiye-Slovenya. 18 Haziran Cuma: 13.00 Türkiye-Bosna Hersek. 20 Haziran Pazar: 16.00 Türkiye-Belçika. Gruplar 2021 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası grupları ise şu şekilde. A Grubu: İsveç, Belarus, İspanya, Slovakya. B Grubu: Karadağ, Sırbistan, İtalya, Yunanistan. C Grubu: Türkiye, Bosna Hersek, Slovenya, Belçika. D Grubu: Fransa, Rusya, Çekya, Hırvatistan. *SPOR SERVİSİ

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.