Konya
°C
Yeni Meram

5. İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARI

5. İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARI- Mehmet HANÇERLİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
08.08.2022 01:04
07.08.2022 09:45
0
2568
ABONE OL

Pandemi nedeniyle 2021’de yapılması planlanan İslami Dayanışma Oyunları nihayet yarın start alıyor. Bu önemli organizasyonun açılışını, programında bir değişiklik olmazsa Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Önceleri İstanbul’da yapılması planlanan oyunlar, Tayyip Bey’in cumhurbaşkanlığı Binali Bey’in başbakanlığı döneminde Türkiye’ye ve dahi Konya’ya alınmış oldu. Belki de Sayın Erdoğan’ın Konya sevdası bir kez daha tezahür etti.
Hep söylemekteyiz. Rekabetçi yeni dünya düzeninde ülkelerden ziyade şehirler yarışıyor. Aynen futbol takımlarının tanınırlığının o ülkenin önüne geçmesi gibi. Güzide kulüplerimizden biri olan Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı almasıyla birlikte takımın tanınırlığı hala gündemde.
Bir diğer olumlu yanı ise, bu tür organizasyonlarda alt yapı eksiklikleri bir bir gideriliyor, şehrimiz tanınıyor. Daha rahat ve yaşanabilir şehir statüsüne kavuşuyor. Sözde gelişmiş ülkeler bu tür spor, kültür ve farklı alanlardaki organizasyonlarla şehrin alt yapı eksikliklerini organizasyonu gerçekleştiren birimlere yıkıyorlar.
5.’si Konya’mızda yapılacak İslami Dayanışma Oyunları’na 55 ülkeden 4 bin 200 sporcu ve bin 700 kişilik teknik heyet katılacak. 9-18 Ağustos tarihleri arasında icra edilecek İslam Oyunları’nda şehrin sokakları yeni misafirlerini ağırlayacak. Şehrin ticari aktivitesi artacak, tanıtımına büyük katkılar sağlanacak. Hz. Mevlana’yı anma adına yapılan törenler dışında en önemli etkinliklerden bir tanesi.
İslami Dayanışma Oyunları’nın yapılacağı tesisler de bir bir açılıyor. Son olarak Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu, tam olimpik yüzme havuzunun ayrıca oyunlar köyü olarak kullanılacak Şems-i Tebrizi Yurdu’nu ziyaret ederek açılısını yaptı.
Açılış ve kapanış töreni, Konya Büyükşehir Arena Stadyumu’nda yapılacak. Belediye, üniversite, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve diğer kamu tesisleri bu organizasyon için seferberlik ilan ettiler. Törenler için yapılan bisiklet veledromu da hizmete girecek.
İslami Dayanışma Oyunları’nda 19 spor, 1 geleneksel gösteri ve 4 paralimpik olmak üzere toplam 25 spor branşında müsabakalar yapılacak, sporcular madalya almak adına mücadele edecek. Bu arada bisiklet veledromundan bahsedersek 17 bin 600 metrekarelik pist, 2 bin 329 seyirci kapasitesiyle Türkiye’nin tek olimpik veledromu olduğunu söyleyebiliriz. Organizasyona katılan teknik heyet ve sporcuları birer kültür elçisi, daha doğrusu tanıtım elçisi olarak görmemiz lazım.
Müsabakada can ve mal güvenliğine azami ölçüde özen göstermemiz lazım. Şehrimizde ilk defa gerçekleştirilen uluslararası bazdaki bu organizasyonda hata yapmamak lazım. Katılımcıların Konya’mız dan iyi izlenimlerle ayrılması noktasında gayret sarf etmeliyiz.
Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, bu tür organizasyonlarda şehrin alt yapı eksiklikleri giderildiği gibi aynı tesisler ilerideki organizasyonlar ve kendi insanımız ya da sporcularımız tarafından da kullanılacaktır. 10 gün sürecek bu oyunlarda sporun ve hizmetin yanı sıra şehrin tanıtımı noktasında da yapılacakların düşünüldüğü kanaatindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da oyunların açılışına katılması şehrimiz açısından son derece önemlidir. Emeği geçenler tebrik ediyoruz. Cumhurbaşkanımızdan, dönemin başbakanından, siyasilerimizden, yerel yöneticilerimize kadar, Konya için, Konya’nın tanıtımı için emek verenlerden Allah razı olsun.
Geniş coğrafyası, spor alt yapısı, işini bilen idarecileri var olduğu müddetçe,
Futbol şampiyonaları
Dünya şampiyonları
Atletizm oyunları
Olimpiyat oyunları
Kültür olimpiyatları
Diğer uluslararası etkinlikler…
Niçin Konya’mızda yapılmasın ki? Biz hazırız, Konya hazır.
Bu arada oyunların açılışı, kapanışı ve müsabakaların takibi için seyirci desteğine var mıyız?
Hayırlı olsun.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.