2024 İÇİN ENDİŞEM YOK!

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, '2024 Paris Olimpiyatları için hiçbir endişem yok. Allah'ın izniyle kotalarımızı alacağız ve oradan madalya çıkartacağız. Ancak en büyük hedefim 2028 Los Angeles Olimpiyatları' dedi

2024 İÇİN ENDİŞEM YOK!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜRKİYE Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, farklı ülkelerle ortak kamplar ve turnuvalar için görüşmeler yaptıklarını, Türk halterinin dünyaya "rol model" olması hedefiyle çalıştıklarını belirtti. Ünlü, haltercilerin gayretli çalışmalarının sonucunu Avrupa Şampiyonası'nda gelen madalyaların gösterdiğini belirterek, "Gönlüm ister ki her sıklette her sporcumuz altın madalya alsın, İstiklal Marşı'mızı her sıklette okutalım ama bu mümkün olmuyor. İnşallah ilerleyen süreçte hedefimiz birçok sıklette İstiklal Marşı'mızı okutmak" diye konuştu. Halterin gelecek adına büyük umut vadettiğini anlatan Ünlü şöyle konuştu. “Eskiden çok büyük başarılarımız vardı. Üç defa olimpiyat şampiyonu olmuş rahmetli Naim Süleymanoğlu, bir diğeri Halil Mutlu...”

“BUNLAR tarihe altın harflerle yazılmış isimler. Genç bir olimpiyat şampiyonu Taner Sağır'ımız var. Türkiye kadınlarda ilk olimpiyat altın madalyasını halterde Nurcan Taylan ile kazandı. Bundan sonra da emin adımlarla, planlı, programlı, kurullarıyla, üniversitelerle protokol yaparak çalışıyoruz. Bunların meyvelerini toplayacağız diye düşünüyorum”. Her geçen gün Türk halterine ilginin arttığını kaydeden Ünlü, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri'nin bütün branşlarda olduğu gibi halterin altyapısı için de önemli imkanlar sunduğunu, bunun karşılığını almaya başladıklarını ifade etti. 2024 Paris Olimpiyatları'nın ardından 2028 ve 2032 olimpiyatları yolundaki planlarına değinen Ünlü sözlerini şöyle tamamladı.

“2024 Paris Olimpiyatları'na kısa bir süre var. Biz buraya başarılı olmak için geldik. Ciddi anlamda başarılı alt yapımız var. 2024 Paris Olimpiyatları için hiçbir endişem yok. Allah'ın izniyle kotalarımızı alacağız ve oradan madalya çıkartacağız. Ancak en büyük hedefim 2028 Los Angeles Olimpiyatları. Çünkü oraya ciddi anlamda bir hazırlık yapıyoruz. Gençlerde ve yıldızlarda yarışan bazı çocuklarımızı 2028'e olimpiyat odaklı hazırladığımız zaman, çok daha başarılı olacağımızı düşünüyorum”. Naim Süleymanoğlu'nun Türk halteri için unutulmaz bir idol olduğunu vurgulayan Ünlü, "Naim Süleymanoğlu'nun Türkiye'ye gelmesinden sonra 1988 Seul Olimpiyatları yapılırken, o gün bütün sokaklar sessiz, otobüsler, dolmuşlar, taksiler durmuş, bütün kıraathanelerde, evlerde herkes ekran başında Naim Süleymanoğlu'nu izledi. Türk halterinde Naim Süleymanoğlu'nun 1988 Seul Olimpiyatları'ndaki başarısından sonra büyük bir uyanış başladı, çok ciddi ilgi oldu” dedi. *SPOR SERVİSİ

Bakmadan Geçme