• Haberler
  • Spor
  • 17 yıl formasını giydiği takıma yardımcı antrenör oldu

17 yıl formasını giydiği takıma yardımcı antrenör oldu

Ziya Erdal, 17 yıl formasını giydiği takıma yardımcı antrenör olarak geri döndü

A takıma 2010 yılında tekrar geldiğini ve 2025 yılına kadar da düzenli olarak Sivasspor formasını onurla ve gururla taşıdığını dile getiren Erdal, "Sivasspor'a ilk adımı attığımda hayalleri olan genç bir sporcuydum. 17 yıl geçti bu süreçte. Bu 15 yıllık profesyonellik sürecinde başarılı ve başarısız geçen zamanlar oldu. Her zaman mücadele etmeyi denedim. Güzel izler bıraktığımı, güzel zamanlarda oynadığımı düşünüyorum. Bu süreç böyle bugüne kadar geldi. Şu anda da farklı bir kulvardayız" diye konuştu.

17 yıl formasını giydiği takıma yardımcı antrenör oldu

Erdal, bu görevi kendisine layık gören kulüp başkanı Burak Özçoban ve teknik direktör İsmet Taşdemir'e teşekkür etti. Kendisinde her zaman ayrı yeri olan Mecnun Otyakmaz'a, Bahattin Eken'e ve Erdal Sarılar'a da teşekkür eden Erdal, şöyle devam etti, "Beni ilk aradıklarında gerçekten mutlu oldum, çok sevindim. Çünkü en çok istediğim şey Sivasspor'da futbol oynamak ve sonra da bu takıma hoca olabilmekti. Tabii bugün hoca olduysam, geçen 17 yılın değerli olduğunu ve altyapısını o zaman yaptığımı düşünüyorum. Özellikle de son 5-6 yıldır antrenman metotlarını ve idman detaylarını araştırarak kendim hazırlanmaya çalıştım. Bugün de 'Bismillah' dedik. İnşallah İsmet hocamızın da tecrübesinden yararlanarak, onun liderliğinde kendimi geliştirmeye devam edeceğim."

Hocalık çok farklı bir kulvar"

Ziya Erdal, birlikte futbol oynadığı arkadaşlarıyla çalışmanın ayrı heyecanını yaşadığını dile getirdi. İdman dışında arkadaşlarıyla sürekli futbol konuştuklarını anlatan Erdal, "Onlar da bana gerçekten hocalık yapabileceğimi söylüyorlar. Bu çok değerli bir şey çünkü onlar tarafından böyle düşünülmek insanın hoşuna gidiyor. Hocalık dediğim gibi çok farklı bir kulvar, inşallah bunu başarabileceğimi düşünüyorum. Biraz geç kaldık tabii bu süreçte ama çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. Transfer tahtamız şu anda maalesef kapalı ama gerekli kişiler, gerekli önlemleri alacaktır. Sıkıntılı bir süreç geçti ama şu anda iyiye giden bir gidişat var. Bir ve beraber olursak Sivasspor'u güzel günler bekliyor" ifadelerini kullandı. 

AA

Bakmadan Geçme