Konya
°C
Yeni Meram

'Medeniyetin Hamuru' Borsa'da…

'Medeniyetin Hamuru' Borsa'da…- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
18.11.2021 01:22
17.11.2021 15:35
0
1989
ABONE OL

Geçmişte şirket ve ilgililerin dışında çok kişiyi ilgilendiren bir alan olmasa da günümüz ve geleceğin en önemli gerçeği Borsa, benim anladığım bir konu değildi.
Çevremde her ne kadar duyuyor ve görüyor olsam da açıkçası hiç ilgimi çekmedi. Ama önceki gün İstanbul’da Konya Kâğıt’ın halka arz toplantısına katıldıktan ve konunun uzmanları tarafından yapılan bilgilendirmelerden sonra çok geride kaldığımı anladım. Şehrimizin önemli firmalarından Borsa'da yer alan markalarımız oldu, olmaya da devam ediyor. En son ise Bera Holding’in en önemli iştiraki Konya Kâğıt artık Borsa İstanbul’un değerli markalarından biri olarak halka arz edildi.
Bu önemli günün toplantısı için önceki gün Konya basını olarak İstanbul’da toplantıya katıldık. Konya'mızın değerli markasının bu önemli gününde yanında olmak ve şehrimizin isminin Borsa’da yer alacak olması, şirket yöneticileri kadar bizleri de heyecanlandırdı, mutlu etti.
Toplantı öncesi gerçekleşen sohbet sırasında şirket yöneticileri Konya Kağıt Genel Müdürü Cemalettin Tunç Efe, Genel Müdür Yardımcısı Hacer Elvan ve Bera Holding Kurumsal İletişim Müdürü Hasan Koyuncu detaylı bilgileri verirken Konya Kağıt’ın gelecek nesillere taşınacak olmasının önemine vurgu yaptılar.
Nitekim, siz kıymetli okurlarımızda dün haberlerde de okuduğunuz üzere kağıt sektörünün güçlü üreticilerinden Konya Kağıt A.Ş paylarının yüzde 20’lik kısmı Bera Holding A.Ş tarafından halka arz ediliyor.
Yani ülkemizde üretilen toplam yazı tabı kağıdı üretiminin yüzde 25’ini karşılayan şehrimizin markası Konya Kağıt AŞ, düzenli olarak temettü dağıtmasıyla da dikkat çekiyor. Dolayısıyla 130 milyon kayıtlı sermayesi bulunan şirketin 1 TL nominal bedelli 26 milyon adet payı satışa sunuluyor. Bugün sabit fiyatla talep toplama suretiyle gerçekleşecek satışın fiyatı ise 6,95 TL…
Öte yandan Konya Kağıt BİST İstanbul’da KONKA kodu ile işlem görecek.
18 şirketi ve bunlara bağlı 32 üretim tesisini bünyesinde barındıran ve yaklaşık 3,5 milyar TL ciroya sahip olan Bera Holding’in göz bebeği şirketlerinin başında gelen Konya Kağıt, Borsa'da yer alacak olmasıyla yeni fırsatları yakalama, yeni yatırımlar yapma şansı kazanacaktır. Her ne kadar halka arz gelirinin holding bünyesinde değerlendirilmesi planlanıyor olsa da, sonuçta yatırım ve gelişime yönelik adımlar atılacaktır.
Zaten bu düşüncemi destekleyen en önemli bölüm Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kaya’nın toplantıda sarf ettiği cümleler oldu. Konya Kağıt'ın sermayesi kendisine yeten bir şirket olduğunu vurgulayan Kaya, "KAP'a açıkladığımız herhangi bir yatırım projesi olmasa da kendi içimizde fizibilitelerimiz, projelerimiz var ve uygun zamanı bulduğumuzda yatırımlarımızı artırarak işimizi büyütme arzusundayız. Kağıt ve karton ambalaj sektörü bizim temel işimiz. İhracatımızı artırıp dünya şirketi olma hedefindeyiz. Bu halka arzı da bir basamak olarak görüyoruz. Bundan sonrası yukarı doğru gidecektir" diyerek hisse alacak olanların aklındaki soru işaretlerini de gidermiş oldu.
Sektörümüzün en önemli ürünü olan kağıt konusunda yaşadığımız sıkıntıyı biz biliyoruz. Gerek gazete kağıdı gerekse de dergi kağıtları konusunda ciddi sıkıntılar yaşayan sektörümüze bir nevi umut olacak olan Konya Kağıt’ın ülkemiz için önem ve değerini görmemek büyük bir izansızlık olur.
Toplantıda Konya Kağıt'ın ürettiği kağıtların, ofset kağıtlar kategorisinde yer aldığını söyleyen Konya Kağıt Genel Müdürü Cemalettin Tunç Efe, bundan sonraki yatırım hedeflerinin Türkiye’de üretimi olmayan, ithalatla karşılanan bazı katma değeri yüksek kağıt türlerine yatırım yapmak olduğunu söylemesi de sektöre umut oldu.
Şöyle ki, 2022'de daha da büyüyerek 1 milyar liraya yakın bir ciro hedefleyen Konya Kâğıt, bu yılı da 700 milyon liralık ciro ile tamamlamayı planlıyor. Kâğıt dalında yeni yatırımlar düşündüklerini ve bunların katma değerli kâğıt üretimi üzerine olacağını söyleyen Genel Müdür Efe, Halka arzın bu hedeflere büyük katkısı olacağını yeniledi.
İnşallah bu önemli arzdan beklenen gelir elde edilir ve şehrimizle birlikte ülkemiz kazanmayı sürdürür. Konya Kağıt’ın halka arzının hayırlı olmasını diliyor, emeklerin karşılığının fazlasıyla alınmasını temenni ediyorum.
Kalın sağlıcakla…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.