'BAL' TFF'Yİ BEKLİYOR

2020-2021 Sezonu Bölgesel Amatör Lig, büyükler ve gençler kategorilerinde yerel amatör ligler ile ilgili alınan kararlar önümüzdeki günlerde açıklanacak. TFF Başkan Vekili Ali Düşmez, 'Değerlendirmelerin ardından kararları kamuoyu ile paylaşacağız' dedi

'BAL' TFF'Yİ BEKLİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜRKİYE Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu, İstanbul'da TFF Başkan Vekili ve Amatör İşler Sorumlusu Ali Düşmez'in başkanlığında toplandı. Toplantıdan sonra açıklama yapan Başkan Vekili Ali Düşmez, “2020-2021 Sezonu Bölgesel Amatör Lig, büyükler ve gençler kategorilerinde yerel amatör ligler ile ilgili alınan kararlar, ülkemizde ve dünyada etkileri devam etmekte olan Kovid-19 salgın hastalığının seyri, hastalığa bağlı Sağlık Bakanlığımızın aldığı tedbirler ve uyguladığı talimatlar ile TFF Sağlık Kurulu’nun önerileri çerçevesinde yeniden değerlendirilecek olup, resmi açıklama önümüzdeki hafta içinde yapılacak değerlendirmeler sonucunda kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.

ÖTE yandan Spor Toto Bölgesel Amatör Futbol Lig’de (BAL) 2020-2021 sezonunda Konya’dan 5 takım mücadele edecek. Salgından ötürü düşmenin kaldırılması ve alt liglerden alınan takımlar nedeniyle Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) takım sayısı artmıştı. Geçen sezon ligde mücadele veren Akşehirspor, Ereğlispor ve Sarayönü Belediyespor’a ek olarak bu sezon ligde Gölyazı Belediyespor ve Çumra Belediyespor da yer alacak. 5 takımla ligde yer alacak Konya futbolu, uzun yıllardır devam eden 3. Lig hasretini sonlandırmak istiyor. Son yıllarda Sarayönü Belediyespor ve Akşehirspor, gruplarını şampiyon olarak tamamlamalarına karşın 3. Lig’e çıkma maçlarını kaybetmişti.

ÖNÜMÜZDEKİ sezon Konya ekipleri, Konya’nın profesyonel liglerde mücadele veren 3. takımı olmak adına savaş verecek. Konya’nın 3. Lig’de temsil edilmesi, Konya futboluna da büyük bir ivme katacak. Altyapılarda forma giyen çok sayıda genç oyuncu için yeni bir mücadele alanı doğacak. 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig 18 Grup’ta oynanacak. 261 takımın mücadele edeceği Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde (BAL) 9 takım sezon sonunda 3. Lige terfi edecek. *SPOR SERVİSİ

Bakmadan Geçme