kapat

Yulafta Ekim Alanı Düştü, Verim Arttı

  • Giriş Tarihi: 5.01.2014 16:57
  • Güncelleme Tarihi: 22:51
Yulafta Ekim Alanı Düştü, Verim Arttı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yulaf üretiminin, 2013 yılında yüzde 11,9 artışla 210 bin tondan 235 bin tona yükseldiğini bildirdi.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, nişasta, protein, B grubu vitaminler başta olmak üzere vitamin ve kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor ve demir gibi mineraller açısından zengin şifalı bir bitki olan, daha çok hayvan yemi olarak kullanılan yulafın, özellikle son yıllarda ekmeğe katılarak yulaflı ekmek tüketiminin arttığını, tanelerinin diğer tahıl karışımları ve sütle birlikte kahvaltılık olarak kullanıldığını belirtti. Şemsi Bayraktar, Türkiye’de, 1996 yılında 1 milyon 615 bin dekar olan yulaf ekilen alanın son yıllarda 900 bin dekarın altına inse de verimdeki yükseliş nedeniyle üretimin, son yıllarda yeniden artmaya başladığını vurguladı.

Yulaf üretiminde 27 bin 967 tonla Çanakkale’nin birinci olduğuna ve yüzde 13,32 pay aldığına dikkati çeken Bayraktar, “Çanakkale’yi 21 bin 603 tonla Kocaeli, 19 bin 816 tonla Ankara, 14 bin 826 tonla Nevşehir, 13 bin 224 tonla Balıkesir, 12 bin 841 tonla Konya, 11 bin 654 tonla Karaman izledi. Kocaeli, ülke üretiminde yüzde 10,29, Ankara yüzde 9,44, Nevşehir yüzde 7,06, Balıkesir yüzde 6,3, Konya yüzde 6,11, Karaman yüzde 5,55 pay aldı” ifadelerini kullandı.



> Yeni Meram >Arşiv > Yulafta Ekim Alanı Düştü, Verim Arttı
HABER YORUMLARI