Konya
°C
Yeni Meram
02.12.2016 14:39

YouTube 4K canlı yayına başladı

YouTube, canlı yayınlara önemli bir destek getirerek rakibi Twitch'i zor durumda bıraktı. YouTube artık canlı video yayınlarının 4K yapılmasına olanak sağlıyor

A+
A-
02.12.2016 14:39
0
2856
ABONE OL
YouTube, canlı yayınlara önemli bir destek getirerek rakibi Twitch'i zor durumda bıraktı! Hizmetin bu alandaki ana rakibi Twitch, 4K çözünürlükte yayın yapacak bir bant genişliğine sahip değil. Twitch sunucuları, kullanıcıları genellikle 3,5Mbps bant genişliğine kısıtlıyor. YouTube, 4K ekranları renklendirmenin yeni yollarını arıyor. Popüler video paylaşım hizmeti, bugünden itibaren standart ve 360 derecelik videoları canlı olarak 4K çözünürlükte izlemenin yolunu açıyor.

YouTube'ta 4K videoların sayısı hızla artacak

4K canlı video yeteneği hem normal videolar hem de 360 derece videolar için geçerli olacak. Filmler ve birçok video açısından 4K içeriklere ulaşmak 4K HDR içeriklere ulaşmaktan çok daha kolay. Şimdi YouTube’da içerik oluşturanlar 4K yayına başlayabilecek ve izleyiciler için de kalite aynı oranda artmış olacak. Ancak Türkiye'deki internet sağlayıcıların büyük çoğunluğunda bulunan 'Adil Kullanım Kotası' sebebiyle bu teknolojinin ülkemizde yaygın şekilde kullanılması zor gözüküyor.   Gençlerin yeni gelir kapısı Youtuber’lık – Youtuber olmanın yolu!
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.