Konya
°C
Yeni Meram
31.01.2015 10:15

Yen-me-li-yiz!

A+
A-
31.01.2015 10:15
0
1389
ABONE OL

***

“BETERİ olmayan bela yoktur. (Hz. Ebubekir)

***

HAKEM FAKTÖRÜ…

Ve bir hafta daha geçti.

Bizim için tüm acılarıyla…

Dün yeni bir hafta başladı.

Biz artık kendi işimizi kendimiz göremediğimizden başkalarının kaybetmesini bekliyoruz! Kendi maçımız kadar kritik bölgedekilerin maçlarıyla da ilgileniyoruz.

Dün yeni bir hafta başladı.

Diptekileri ilgilendiren iki mücadele vardı. İlki Akhisar-Balıkesirspor, ikincisi Trabzon-Erciyesspor

Bugün ise üç maç var.

İşte iki günün programı:

13.30’da Kasımpaşa-Başakşehir: Geçen haftanın kayıplı ekipleri… İkisi de ilk 5’i hedefliyor. Üç sonuca da açık bir mücadele olarak görünüyor.

16.00’da Gaziantep-Sivasspor: Ev sahibi ekip geçen hafta Balıkesir karşısında 90+5’teki tek golle sevindi ve tehlikeli bölgeden sıyrıldı. Oysa konuk takım 14 puanla 17’nci sırada. Üstelik kadrosunu beş futbolcuyla güçlendirdi. Tahmini zor bir 90 dakika. Bize ve bizim gibi takımlara Gaziantep’in galibiyeti yarar.

19.00’da Karabükspor-Fenerbahçe: 15 puanla 15’inci durumda yer alan ve ligde tutunmak açısından Karabük için çok önemli maç. Lider Fenerbahçe de şampiyonluk kovalıyor, ‘kazanır’ diyor ve kazanmasını diliyoruz!

YARIN…

13.00’te KONYASPOR-ESKİŞEHİR:

Temsilcimiz 17 puanla 14, konuk takım aynı puanla 13’üncü sırada. Ligde kalabilmek açısından iki takım için de çok kritik bir mücadele... Belki haftanın en kritik maçı olacak. Eskişehirspor kadrosuna takviyeler yaptı. Konyaspor ise sadece takviye edenlere baktı!.. Puan kaybı halinde büyük sıkıntılara girer. Futbolcular, Giresun kupa maçı galibiyeti nedeniyle biraz da olsa moral buldular. Tahmini zor bir maç ancak Konyaspor galibiyete daha yakın… Ve kesinlikle yen-me-li-yiz!.. Fakat bunun için de tutarlı, tarafsız bir hekim yönetimi bekleriz. Konuk takımda Funesmori, Lawal, agresifliğiyle bilinen Hürriyet ve Andaç’a biraz daha dikkat… Üstelik Galatasaray kupa maçı sevinci de var.

13.00’te Gençlerbirliği-Rizespor:  Gençlerbirliği 22 puanla 10’uncu durumda. Yani tehlikeyi tam olarak atlatmış değil. Bu mücadele özellikle 14 puanla 16’ncı sıradaki Rize’yi daha çok ilgilendiriyor. Öncelikle ev sahibi ekip 3 puan alabilir…

16.00’da Beşiktaş-Mersin İY: Beşiktaş 38 puanla 2’nci, son haftalarda ve özellikle son kupa maçında Bursaspor’a kendi evinde 5-0 yenilen 23 puanla 8’inci durumdaki Mersin’de moraller bozuk. Siyah-Beyazlılar kağıt üzerinde favori…

20.00’de Galatasaray-Bursaspor: Ev sahibi ekip 38 puanla 3, rakibi ligin en çok gol atan ekibi Bursaspor 29 puanla 4’üncü durumda. Galatasaray da yenebilir Bursaspor da… Beraberlik biraz ağır basıyor gibi görünüyor…

Özetle bu hafta da puan cetvelinde önemli değişiklikler yaşanabilir.

***

1 PUAN DA YETER…

2’nci ligde Konya Anadolu Selçukspor ateş hattından biraz olsun uzaklaştı ve 23 puanla 13’üncü sırada… 27 puanla 9’uncu durumdaki Hacettepe’nin ne altlarla ne de üstlerle ilgisi yok. Temsilcimiz iyi bir direnç gösterebilirse en azından 1 puan çıkarabilir. Bu grupta 41 puanlı Ümraniye ilk, 38 puanlı Menemen Belediye 2 ve 35 puanla Yeni Malatyaspor 3’uncü durumda…

***

YENEBİLİRİZ…

Potada Torku Konyaspor Basketbol, TOFAŞ’a konuk olacak. Temsilcimiz 23 puanla 10, ev sahibi ise 21 puanla 15’inci sırada. Son maçında evinde Trabzon’a yenilen yeşil-beyazlılar bu maçın telafisini rakibini yenerek giderebilir.

yen-me-li-yiz

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.