Konya
°C
Yeni Meram
02.10.2017 14:45

WhatsApp ve Skype yasağı kalkıyor

WhatsApp ve Skype gibi sesli ve görüntülü arama uygulamaları yasaklayan Suudi Arabistan, bu yasağı kaldıracağını açıkladı.

A+
A-
02.10.2017 14:45
0
5378
ABONE OL
WhatsApp ve Skype gibi sesli ve görüntülü arama uygulamaları yasaklayan Suudi Arabistan, bu yasağı kaldıracağını açıkladı. Arap ülkelerinde başgösteren protestolar sonrası 2013'den bu yana internet denetimi ve sansüre ağırlık veren Suudi Arabistan WhatsApp ve Skype yasağını kaldırıyor.

DİJİTAL VE EKONOMİK BÜYÜME

Sesli ve görüntülü arama uygulamaları kapsayan yasağı kaldıracağını açıklayan İletişim Bakanlığı  alınan kararın  dijital platformda üretim ve ekonomik büyümeyi artırma amacı taşıdığını belirtti. Yeni düzenlemenin Çarşamba akşamından itibaren geçerli olacağı belirtilen açıklamanın Snapchat uygulamasının Katar merkezli medya kuruluşu Al Jazeera'yı bloke etmesinin hemen ardından gelmesi dikkat çekti.  Suudi yetkililer, Al Jazeera'yı "zararlı olmakla, radikalizmi destekleyen propaganda yayını yapmakla" suçluyordu.

HABER ALMA HAKKINA SALDIRI

Bu iddiaları reddeden Al Jazeera ise Snapchat'in söz konusu kararının "dünya çapındaki gazetecilerin özgürce haber alma ve haber verme haklarına bir saldırı olduğunu" belirtiyor. Suudi Arabistan, Katar ile diplomatik ilişkileri koparmadan kısa bir zaman önce, Al Jazeera kanalının internet sitesine erişimi bloke etmişti. Katar'la yaşanan diplomatik krizle bağlantılı olarak, ülkede ay başında 20'den fazla dini lider, yazar, gazeteci, akademisyen ve aktivistin gözaltına alındığı belirtilmişti. 2011 yılında Arap ülkelerinde başgösteren protestoların ardından internet denetimi ve sansürü sıkılaştıran Suudi Arabistan yasağı 2013 yılında getirmişti.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.