Konya
°C
Yeni Meram
01.04.2020 17:17

WhatsApp beta sürümüne beklenen bir özellik eklendi

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp çok yakında gelecek yeni güncellemesini test ediyor. WhatsApp'ın test aşamasında kullanıcıların istediği bir özellik dikkatleri çekiyor. WhatsApp'ın yayınlanan beta sürümünde çoklu cihaz desteği, süresi dolan mesajlar özelliği geldi.

A+
A-
01.04.2020 17:17
0
4292
ABONE OL
Dünya genelinde 2 milyar kullanıcı tarafından anlık mesajlaşma uygulaması olarak kullanılan WhatsApp, her geçen gün yeni özellikler ile kendisini geliştirmeye devam ediyor. WhatsApp'ın yeni çıkacak sürümünün öncesinde test aşamasında yayınlanan beta sürümünde ise beklenen bir özellik kullanıcıların ilgisini çekmeyi başardı. WhatsApp'ın android beta uygulamasına 'çoklu cihaz desteği' ve 'süresi dolan mesajlar' özelliğini ekleyen geliştiriciler, bu özelliklerin çok yakında bütün kullanıcılara açılacağının sinyallerini verdi.

WhatsApp çoklu mesaj desteği nedir?

WhatsApp, şu anda iki farklı cihazda tek bir hesap kullanmanıza izin vermiyor. Ancak platforma gelecek olan çoklu cihaz desteği sayesinde, uygulama birden fazla cihazda kullanılabilecek. Örneğin WhatsApp hesabınızı, hem telefonunuzda hem de tabletinizde aynı anda kullanabileceksiniz. Birden fazla cihaz desteği özelliği, şu anda geliştirilme aşamasında ve çok yakında WhatsApp'ın android ve iOS sürümüne eklenecek.

WhatsApp süresi dolan mesajlar özelliği nedir?

WhatsApp'ın, süresi dolan mesajlar ve kendi kendini silen mesajlar özelliği üzerinde çalıştığını daha önce de sizlerle paylaşmıştık. Şu anda beta uygulamasına gelen bu özellik, çok yakında WhatsApp'ın android ve iOS sürümüne gelecek. Süresi dolan mesajlar özelliği, kullanıcıların gönderdiği mesajların belirli bir süre sonra otomatik olarak silinmesini sağlıyor. Kullanıcılar; bir gün, bir hafta ya da bir aylık sürelerle mesajların otomatik olarak silinmesini seçebiliyor.

İki özellik de WhatsApp Beta'da test aşamasında

Yukarıda bahsettiğimiz iki yeni özellik de şu an WhatsApp geliştiriciler tarafından test aşamasında. Bu nedenle şirket tarafından bu özelliklerin ne zaman çıkarılacağına dair bir detay bulunmuyor. Bazen WhatsApp'a eklenmesi planlanan özelliklerin geliştirilme süreci çok uzayabiliyor. Mesela koyu arayüz görünüm için kullanıcılar bir hayli beklemek zorunda kalmıştı.

WhatsApp koyu arayüz özelliği

WhatsApp bir önceki güncellemesi ile iOS hem de Android için kullanıma sunmuştu. Bu mod halen kullanmayanlar var arayüzü özellikle OLED / AMOLED ekranlı telefonlar için çok daha az enerji harcar hale getiriyor. Aynı zamanda karanlık ortamdan mesajlaşmayı da kolaylaştıran koyu arayüz modu, bu görevini en iyi şekilde tamamen siyah seçeneğiyle sunuyor. Yeni özellik WhatsApp'ın açıklamasına göre özenle hazırlanmış ve sistemlerin yerleşik koyu mod ayarlarıyla uyumlu olarak görev yapıyor. Bu sitede ve bağlantılı sayfalarında yer alan içerikler; tamamen veya kısmen LOG’un yazılı izni olmadıkça kaynak gösterilerek veya alıntı yapılarak dahi kullanılamaz, çoğaltılamaz ve değiştirilemez.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.