Konya
°C
Yeni Meram
28.11.2014 03:36

Venedik Komisyonu’ndan AYM’ye büyük övgü

A+
A-
28.11.2014 03:36
03.01.2015 18:12
0
4797
ABONE OL
Venedik Komisyonu Başkanı Buquicchio, AYM ve Başkanı Kılıç’a övgü dolu sözlerle destek verdi. Buquicchio, “Devlet güçlerinin aşırılıklarına karşı siper oldunuz. Ciddi baskıların olduğu dönemlerde dahi demokrasi, ve hukukun üstünlüğünün savunucusu olmaya devam edeceğinize inanıyorum" dedi.
Anayasa Mahkemesi'ne Bireysel Başvuru Sisteminin Desteklenmesi Projesi kapsamında Antalya’da düzenlenen konferansa Venedik Komisyonu Başkanı Gianni Buquicchio’nun sözleri damga vurdu.
ÇIĞIR AÇAN DAVA
Gianni Buquicchio şöyle konuştu: "Twitter yasağı gibi son davalarda Türk Anayasa Mahkemesi'nde etkin şekilde sergilenmiştir. Bu çığır açan davada ifade özgürlüğü denilmiş ve Anayasa’yla teminat altına alınan bireysel hakları ihlal ettiğini ve dolayısıyla Anayasa’ya aykırı olduğuna oy birliğiyle karar vermiştir.
Başkan Kılıç, siz ve hakimleriniz diğer devlet güçlerinin aşırılıklarına karşı bir siper olacak şekilde bu mahkemeyi şekillendirdiniz.
KARİZMATİK BAŞKAN
Türkiye Anayasa Mahkemesi'nin karizmatik Başkanı Kılıç'ı yaptığı çalışmalardan dolayı kutluyorum. Burada yargının bağımsızlığı, hukukun üstünlüğünün önemine ve insan haklarını korumada temel ilkelerin takip edilmesine inanan Sayın Kılıç ve Türkiye Anayasa Mahkemesi'nin zor zamanlarda mahkeme üzerinde ciddi baskıların olduğu dönemlerde dahi demokrasi insan hakları ve hukukun üstünlüğünün güçlü bir savunucusu olmaya devam edeceğine inanıyorum."
"KARARLARDAN MUTLULUK DUYDUK"
Avrupa Konseyi İnsan Hakları ve Hukukun Üstünlüğü Genel Müdürü Philippe Boillat, Anayasa Mahkemesi'nin alıkoyma ve tutukluluk süreleri ile Twitter ve YouTube yasakları hakkındaki kararları için "Bu kararlar Türkiye’deki yeni hukuk yolunun etkili olduğunun güçlü bir kanıtıdır" dedi. “HUKUKA OLAN TALEP HER ZAMANKİNDEN FAZLAYSA, SORUNA İŞARET EDER”
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç programda yaptığı konuşmada, “Hukuk güvenliği krizinin yaşandığı ortamlarda, ekonomik, siyasi ve sosyal krizlerin yaşanması kaçınılmaz bir sonuç olarak ortaya çıkar” dedi.
YASAMA GÖRMEZDEN GELEMEZ
Kılıç, hukuk güvenliğine olan talebin her zamankinden daha fazla seslendiriliyor olmasının, bu alanda önemli bir sorun yaşandığına işaret ettiğini belirtti. Hukuk güvenliğinin sağlanmasından sorumlu olan yasama, yürütme ve yargı organlarını bu gerçeği göremezlikten gelmesinin düşünülemeyeceğini kaydetti.
YARGI TARAFSIZ VE CESUR OLMALI
Kılıç şöyle konuştu: “Sınırlayıcı, yasaklayıcı bir anlayış yerine, özgürlükçü ve eşitlikçi bir yaklaşımı benimseyen mahkememiz, bu iradesini devam ettirmeye kararlıdır. Kimlikler üzerinden yürütülen siyasal akımların içine hapsedilen evrensel ilkelerin orijinal anlamıyla hayata geçirilmesi, yargı mensuplarımızın tarafsız duruşu ve cesaretli gayretlerine bağlıdır."
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.