AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, son 7 yılda 55 bin Suriyeliye vatandaşlık verildiğini söyleyerek bunlardan 20 binden fazlasının çocuk olduğunu vurguladı.
AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, kamuoyunda Suriyelilerle ilgili olarak çıkan iddialarla ilgili olarak TBMM Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulundu. Atay, ‘Vatandaşlık kazanan 55 bin Suriyelinin içerisinde 20 binden fazla çocuk var’ ifadelerini kullandı.
İDDİALARI YALANLADI
AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, sosyal medyada, televizyonlarda, gazetelerde Suriyelilerle ilgili asılsız haberler çıktığını belirterek 3,5 milyon Suriyeliye vatandaşlık verileceği iddialarını yalanladı.
SURİYELİLER GEÇİCİ KORUMA STATÜSÜNDE
‘Beş yıl kaldıktan sonra Suriyeliler vatandaş olacak’ söylemlerinin Suriyelilerin geçici koruma statüsünde bulunması dolayısıyla doğru olmadığını belirten AK Partili Atay, Suriyelilerin tüm yabancılara tanınan istisnai yolla vatandaşlık alabileceklerini söyledi.
“SON 7 YILDA 55 BİN SURİYELİYE VATANDAŞLIK VERİLDİ”
Son 7 yılda 55 bin Suriyeliye Türk vatandaşlığı verildiğini ifade eden Atay, “55 bin Suriyelinin içerisinde yaklaşık olarak 10 bini Türk anne veya babadan olduğu için veya evlenme yoluyla vatandaşlık kazandı. 55 binin içerisinde 20 binden fazla çocuk var. Babaya verildiği zaman çocuğa da veriliyor. Bu anlamda şu ana vatandaş olan Suriyelilerin sayısı yüzde 1 civarında ve kesinlikle bu söylenen bilgiler şehir efsanesi olmaktan öte geçmiyor” diye konuştu.
İçişleri Bakanlığı duyurdu! O kadrolara personel alımı yapılacak
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
96109 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
79305 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
72614 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
70872 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
66786 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
61112 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.