Konya
°C
Yeni Meram
17.05.2018 01:22

Van İmsakiye 2018 sahur ve iftar vakti!

Van İmsakiye 2018 sahur ve iftar vakti Diyanet tarafından açıklandı.... İşte Van Ramazan İmsakiyesi…

A+
A-
17.05.2018 01:22
18.05.2018 01:48
0
8441
ABONE OL
Van İmsakiye 2018 sahur ve iftar vakti Diyanet tarafından açıklandı.... İşte Van Ramazan İmsakiyesi… Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan ezan vakitlerine göre Ramazan'ın üçüncü günü 18 Mayıs Cuma gecesi itibariyle Van'da sahur vakti 03:05' de bitecek ve Van’da yaşayanlar Cuma günü 19:20'de iftar yapacak. Diğer günler iftar ve sahur vakitlerini yenimeram.com.tr üzerinden öğrenebilirsiniz.

VAN SAHUR VE İFTAR VAKTİ

Van İmsakiye 2018 sahur ve iftar vakti! Diyanet, Van’ın tüm ilçeleri için 2018 Ramazan imsakiyesini belirledi. Buna göre Bahçesaray, Başkale, Çaldıran, Çatak, Edremit(Gümüşdere), Erciş, Gevaş, Gürpınar, Merkez, Muradiye, Özalp ve Saray ilçeleri yukarıdaki sahur ve iftar vakitlerine göre oruç ibadetlerini yerini getirebilecek.

KAÇ SAAT ORUÇ TUTULACAK?

Müslüman vatandaşlar, 15 Mayıs'ı 16 Mayıs'a bağlayan gece sahura kalkıp niyet edecekler. Vatandaşlar 30 gün boyunca oruç tutarken yaklaşık 16 buçuk saat iftarı bekleyecekler.

RAMAZAN AYINDAN YAPILACAK BAŞLICA İBADETLER

1.5 milyarın üzerinde Müslüman için çok özel ve yeri doldurulamaz bir anlamı olan 11 ayın sultanı Ramazan ayı birçok güzel amelin yapılacağı, Allah’ın rızasının kazanılacağı, elin kar da gönlün yarda olacağı bir mevsimdir. Bu ay gündüzleri oruçla, geceleri teravih namazlarıyla ihya edilir. Bu ayda Peygamber Efendimizin müjdelediği birçok hayrın ve Salih amelin işleneceği günler var. İşte onlardan bir kaçı; 1-Açları doyurmak 2-Geceleri Peygamber Efendimiz’in sav sünneti olan teravih namazını kılmak 3-Kur’an okumak 4-Namazları cemaatle kılmak 5-Sahur yapmak 6-İftar ettirmek 7-Kadir Gecesini aramak 8-Sabretmek 9-İhsan ve ikramda bulunmak 10-Tövbe etmek 11-Cenneti istemek 12-Çokça Kelime-i Tevhid söylemek 13-Ramazan umresi yapmak

2018 KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Diyanet, Ramazan ayının başlangıç tarihini açıklamasının ardından gözler Kadir Gecesine çevrildi. Ramazan ayının 27. gecesinde Kadir Gecesi bu yıl, 10 Haziran Pazar günü idrak edilecek. İbadetlerine yön vermek isteyen vatandaşlarımızın Kadir Gecesini bugün ihya edecek.

Van’da Ramazan etkinlikleri

Van Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi’nin ortaklaşa yapacağı Ramazan etkinlikleri basın toplantısıyla duyurdu.  Van Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazanı, büyük organizasyonlar ve etkinliklerle karşılamaya hazırlanıyor. Elite World Van Hotel'de düzenlenen toplantıya Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanı Tevfik Tepe, Sosyal Hizmetler ve Yardımlar Dairesi Başkanı Erkan Akın ve İpekyolu Belediyesi Kültür Müdürü Zekeriya Çelik katıldı. Van halkıyla beraber 11 ayın Sultanı Ramazanı adına yakışır şekilde coşkuyla, kardeşlikle, hep birlikte dolu dolu karşılayacaklarını belirten Vali Zorluoğlu, ramazanın huzur içinde kardeşlik içinde yaşanması için Valilik, Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu İlçe Belediyesi olarak çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi. Kent meydanında Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesinin olarak 5 bin kişilik bir iftar çadırı kurduklarını ifade eden Vali Zorluoğlu, “30 gün boyunca bu alanda vatandaşımıza iftar yemeği vereceğiz. İnşallah Çarşamba günü iftarımızı burada halkımızla açacağız. Yine alana sahne kuruldu. İftardan sonra halkımızın eğlenmesi için çeşitli etkinliklerimiz olacak. Programlarımızda ilahiler, Kuran Kerim tilaveti, konserler, söyleşiler, filmler, ney ve sema gösterileri sergilenecek” dedi. “Her gün ayrı bir mahallede iftar vereceğiz” Merkez ilçelerimizin dışındaki ilçelerimizde de programlar düzenleneceğini söyleyen Vali Zorluoğlu, ”Van Büyükşehir Belediyemiz tarafından Tuşba, İpekyolu, Edremit ilçelerimizin mahallelerinde her akşam 5 bin kişilik iftarın dışında gezici tırımız vasıtasıyla biner kişilik iftar sofraları kuracağız. Dolayıyla her akşam bir mahallede vatandaşımızla bir araya gelip oruçlarımızı açacağız. Ramazan coşkusunu yaşayacağız” dedi. “Eski ramazanların coşkusunu yaşatacağız” Eski Ramazanların yeniden canlandırılması adına stantlar kuracaklarını belirten Vali Zorluoğlu, “İftar çadırı alanımıza 35 stant kuracağız. Vatandaşlarımız bu stantlarla eski ramazanları yaşayacaklar. Bu stantlarda etkinliğe katılanlar oturup sohbet edip gözleme yiyecek, kahve içebilecek. Yine çayı çok seven Vanlılara da alanda ücretsiz çay ikramı yapılacak. Her akşam ilahi dinletileri ve Kur’anı Kerim tilaveti olacak. Çocuklar içinde etkinliklerimiz var. Çocuklar için oyun alanları kukla gösterileri sergilenecek. Çocuklar aileleri ile birlikte oyun oynayabilecek gösterilere katılabilecek. Yine her gece ünlü bir isim sahne alacak” dedi. Toplu taşıma araçlarının sefer saatlerinin uzatılacağını kaydeden Vali Zorluoğlu, amaçlarının haklın rahat, huzurlu, mutlu ve neşeli bir Ramazan geçirmeleri olduğunu sözlerine ekledi.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.