Konya
°C
Yeni Meram
25.01.2019 14:18

Risk grubundaki gıdalar açıklandı! Uzak durun

2018'in rakamlarına göre her 6 ölümden biri kanser sonucu gerçekleşiyor. Genetik faktörlerin yanı sıra; stres, çevre kirliliği ve sağlıksız beslenme de kanseri tetikleyen faktörler.

A+
A-
25.01.2019 14:18
0
5611
ABONE OL
Onkoloji uzmanları ve diyetisyenler kanseri tetikleyen gıdaları açıkladı. Uzak durun! Kanseri tetikleyen 6 gıda Margarin ve trans yağ Esterifikasyon yöntemiyle üretilen margarinler, doymamış yağ ve trans yağ içerdiği için hücre bozulmasına neden olur. Rafine şeker Sağlıklı bireylerin de vücudunda da kanser hücreleri bulunur. Vücuda giren şeker ise bu hücrelerin çoğalmasına neden olabilir. Bu çoğalan hücreler ise zamanla sağlıklı hücreleri de ele geçirir. Konserve ürünler Sık sık kullandığımız konserve domatesler kanseri tetikleyen gıdaların başında geliyor. Bu teneke kutular, BPA maddesi ile yıkanır. Maddenin kalıntıları ile domatesteki asitle bir araya geldiğinde sağlığınızı tehdit eder. Yapay tatlandırıcılar Yapay tatlandırıcılarda aspartam isimli madde bulunur. Bu madde ise direkt kanserojendir. Yapay tatlandırıcıların beyin tümörlerine yol açtığı biliniyor. Paketli soslar Gıda koruyucuların en çok kullanıldığı paketli ürünlerdir. E200- E300 arasındaki kodlarla belirtilen bu koruyucular kanseri tetikler. Soslarda E240 (Formaldehit) ve E300 (Askorbit asit) isimli kanserojen katkı maddeleri bolca bulunuyor. İşlenmiş et ürünleri Sosis, salam, sucuk gibi işlenmiş gıdalar yüksek miktarda koyucu ve sodyum içerirler. Bu ürünler en tehlikeli kanserojen gıdalar arasındadır.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.