Konya
°C
Yeni Meram

UYAN POLYANNA

UYAN POLYANNA-Melike Gezginci-Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
25.05.2019 00:03
24.05.2019 15:06
0
3066
ABONE OL

İdeal insan olmak zor. Yerine göre değişiyor nasıl hareket edeceğimiz. Evde, işte, okulda, medyada, siyasette, magazinde her birimiz farklı niteliklerde insanlarız. Yansıtmak istediğimiz kadarız. Herkese hakettiği kadar yansıtıyoruz kendimizi. Bu da aynı toplum içerisinde diğer insanları nasıl etkiliyorsa, onlar da bize ona göre yansıtıyor karakterlerini. Yani herkesin göründüğü gibi olmadığının kanısına varmış bulunmaktayız. İnsan sevdiğine farklı, ailesine farklı yaklaşır, işyerinde farklı davranır, peki kendine gerçek midir? Kendimizde miyiz? Asla yalan söylemem derken bile kendimize yalan söyleyen, kendimizi bile kandıran insanlarız. İç dünyamızda çizdiğimiz profile özenip, yaşamak, yaşatmak alışılagelmiş görünürken, biz biz olmaktan ayan beyan çıktık. Hayal dünyanızı, pembe at gözlükleriyle izlemeyi bırakın. Gerçek filmimize dönelim. Hayat fazla gerçek iken bu kadar polyannacılık biraz şov bence. Her şey yolunda değil. Mükemmel ulaşılmaz.

Yalanlar bizleri bir yere taşımaz. Avunduğumuz sığındığımız maskeli dünyamızda göremediğimiz bir realistlik mevcut. Kulakları tıkayıp dümdüz yaşayamayız. Bir şeylere ses çıkarmalı, yorum yapmalı, hareket etmeli, standartların dışına çıkılmalı. Kurulu düzen bana fazla kurgusal geliyor. Bunalmıyor musunuz? Kalıplaşıp oturmuş herkeste aynı hareket, aynı yapaylık, olması gerekenin bu olduğunu savunan bir toplum. Bu çerçeveden nasıl taşamaz insan? Her çocuk aynı şekilde büyümek zorunda değil, her anne aynı anneliği yapmak zorunda değil, her ünlü gündeme aynı şekilde gelmek zorunda değil, herkes modaya uymak zorunda değil, her film aynı senaryodan yola çıkmak zorunda değil, siyasiler aynı şeyleri defalarca tekerrür etmek, her idareci aynı şekilde yönetmek zorunda değil. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı. Sadece fikir üretip bir düşünceye anlayışla karşıt düşüncesini dile getirebilecek hatta buna tahammül gösterebilecek insan sayısı çok az. Bir hikaye yazılmış ve kısır döngüde bunu günlerce yıllarca oynuyoruz. Bir beyin bahşedilmiş ise kullanalım bunu değil mi? Birinin başlattığını devam ettirerek uyku modunda ilerleyemeyiz. Biz kendimiz değiliz, roller üzerimize yapışmış ve bundan şikayetçi olmayı dahi aklına getirmeyen topluluklarız.

Bir duruşu bir ağırlığı olduğunu sezdiğim insana bir tık daha olumluyum her zaman. Ne yaptığını bilmeyen, hipnoz halinde o stabilize edilmiş beyinleri uyandıracak bir ışık bulunduğu zaman yürümeye devam ederiz artık birlikte.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.