Konya
°C
Yeni Meram
25.12.2016 12:20

Twitter'a erişim sorunu - 25 Aralık Twitter erişim sorunu!

Sosyal medya kanallarından Twitter'a erişim yaklaşık 3 gündür yavaşlık ve açılmama gibi sorunlardan kullanıcıları rahatsız etti. Twitter kullanıcıları internetin neden yavaş olduğunu anlamaya çalışıyor. Peki twitter neden yavaşladı?

A+
A-
25.12.2016 12:20
25.12.2016 13:23
0
7140
ABONE OL
Sosyal medya kanallarından Twitter'a erişim yaklaşık 3 gündür yavaşlık ve açılmama gibi sorunlardan kullanıcıları rahatsız etti. Twitter kullanıcıları internetin neden yavaş olduğunu anlamaya çalışıyor. Peki twitter neden yavaşladı? 22 Aralık Perşembe 22:00 sularından bu yana internetin yavaşlaması ve Facebook, Youtube, Twitter gibi sitelerin açılmaması gibi sorunlarla karşılaşan kullanıcılar konu ile ilgili engelleme durumu mu söz konusu araştırma içine girdi. BTK'nın engellenen siteleri sorgulama sayfasından sorguladıklarında herhangi bir engel göremeyen sosyal medya kullanıcıları yavaşlığın sebebini anlamaya çalışırken Facebook normale döndü ancak Youtube yavaşlığı ve Twitter açılmama sorunları hala devam etmekteydi. Konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadığından dolayı alternatif giriş yöntemlerine yöneldiler. BTK'nın resmi internet adresinde yer alan bilgilere göre Twitter'a erişim engeli bulunmuyor. Erişim engeli sorgulama adresi: "eekg.btk.gov.tr" 25 Aralık Pazar sabah saatlerinden bu yana Youtube normale dönmüş olsa da Twitter hala açılmıyor. Kullanıcılar Facebook üzerinden "Twitter neden kapalı?", Twitter niye açılmıyor?, "Twitter ne zaman açılacak?" gibi soruları yöneltirken durumun neden olduğu da bir o kadar merak konusu Daha önce Rusya büyükelçisine yapılan silahlı saldırı ardından bu şekilde internette sosyal medya sitelerinde yavaşlama olmuştu. Yavaşlığın sebebi ise kirli bilgi paylaşımının önüne geçmekti. Enformasyon kirliliğini önleme amacıyla engellenen bu sitelere yine böyle bir engelleme mi yapıldı merak ediliyor.

Twitter'a nasıl girilir?

Twitter'a normal yollardan erişimin yavaşlığı ve açılmadığı için kullanıcılar giriş için alternatif yöntemleri aramaktadır. Twitter için en stabil giriş yöntemi VPN’dir. VPN denilen servis Sanal Özel Ağ’dır. Bu ağ ile bir sunucuya bağlanılır. Bu sunucu üzerinden Twitter açılır, bu sunucu genelde Türkiye dışında bir lokasyondur. Ücretli olarak sunulan VPN yöntemi ile Twitter girişi yapabilmek en basit ve güvenli yoldur. Ancak ücretli olarak girmek istemeyen kullanıcılar için Chrome tarayıcı üzerinden yüklenilen bir eklenti ile de Twitter sitesine erişmek mümkün. Zenmate adı verilen eklentiyi tarayıcınıza yükleyerek ve aktifleştirerek Twitter'a girebilir ve Twitter gibi diğer erişim engeli bulunan sitelere girebilirsiniz. Bir diğer yöntem ise DNS değiştirmedir, DNS adresinizi değiştirerek Twitter sitesine erişebilirsiniz ancak, bu yöntem ile giriş yapabilseniz bile hızınız çok da normale dönmeyeceğini bildirmemiz gerekir.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.